Magazinul care nu vrea controale de la Jandarmerie pentru produse expirate are încadrați la negru? Aloooooooo… ITM are competențe? Sau intervin jandarmii de presă de la Soridapress?

Scrisoarea unui salariat la negru către patroni

Timp de 4 zile am lucrat la S.C. ANTOP S.R.L ( La Doi Pași) vizavi de primăria Călărași, ca lucrător comercial, program de lucru 15-16 ore, efort fizic ridicat, după 12 ore de muncă intensă trebuia să suportăm jigniri, înjosiri și umiliri, dorința de a-mi atinge obiectivele mă obligau să strâng din dinți și să suport, să trec peste toate astea, însă fără contract de muncă nu aș fi vrut să continui, aseară la final de tură, l-am întrebat pe șef dacă îmi face contract, iar răspunsul lui nu a întârziat și a sunat c-am așa: ”Te mai țin 2 zile și dacă nu-mi demonstrezi că poți mai mult de atât, poți pleca.” Pot mai mult dar nu pus sub presiune, așa că astăzi am decis să merg să le înmânez hanoracul de muncă, să le comunic că eu nu mai vin și bineînțeles să-mi iau banii, că d-asta am muncit. Mi-au dat banii imediat, 125 de lei, i-am numărat și am întrebat-o pe distinsa doamnă: ”pentru ce sunt ăștia?”

– Pentru alea 4 zile de muncă
– Doamnă, mi-ați spus că voi lucra 2 zile într-una, asta înseamnă 8 zile de muncă, apoi dacă la 30 de zile lucrate trebuia să iau 1000 lei, la 8 zile trebuia să iau 270 de lei cu aproximație.

S-a prefăcut că nu înțelege ce vreau să spun și m-a chemat în birou ( toată discuția s-a purtat în magazin). Am mers în birou, acolo era și șeful, și încă vreo 2-3 agenți de vânzări.

Odată ajuns în birou, am fost luat tare de șef:
– Zi tinere ce dorești, tu știi ce vrei?
– Da, îmi vreau banii pe zilele muncite, pe timpul petrecut aici. Fără contract de muncă nu vreau să continui.

A sărit și madame.
– Mirel nu ți-am zis în prima zi dacă vrei să te angajăm și tu ai zis că nu.
– Doamnă, nu-mi amintesc, eu am spus asta, astă-seară.
– Bă băiatule cât tupeu ai, ești un mincinos ordinar.
– Doamnă în prima zi m-a întrebat soțul dumneavostră cum mi se pare, cum îmi place?!? V-am spus și atunci, programul mi se pare incredibil…

Și povestea este foarte lungă și probabil pentru unii plictisitoare.

În concluzie, 12 ani de zile părinții mei, familia mea, s-au chinuit să-mi poată oferi tot confortul pentru a termina o școală, pentru a promova bacalaureatul și mai ales să pot debuta cu dreptul în viață. Iar după toate astea, să își bată joc de munca lor, de munca mea, să mă umilească, să mă injosească. Nu pentru asta am vrut să-mi termin școala, nu pentru asta m-am luptat să promovez bacalaureatul. Nu voi înghiți și nu voi tolera nedreptățile, cu riscul de a-mi amâna obiectivele. Nu vă lăsați păcăliți și batjocoriți, suntem tineri, frumoși și inteligenți, dacă nu ni se oferă salarii mari, măcar respect… Suntem oameni în devenire, nu slugile unor ”patroni” îmbrăcați în haine de domni. Seară faină!

p.s. Dacă ITM dorește datele salariaților care lucrează la negru la magazinul în cauză să apeleze la Redacția Realitatea din Călărași.

Domnul nemulțumit că a muncit fără carte de muncă și fără a-și primi banii se numește Mirel Gabriel și este născut la …..

Există suspiciunea că la Magazinul La 2 pași au mai lucrat persoane la negru. Ne referim la un salahor și o casieră.

Nu punem la dispoziție datele personale decât Instituțiilor abilitate.

SAM_0994

12 comentarii

 1. Hai sa nu mai comentam aiurea, eu lucrez in acel magazin si nu ma jinit nimeni sau sa îmi reproșeze ceva atât timp cat mi-am făcut datoria.La angajare am fost întrebat de angajator daca sunt de acord sa stau câteva zile in proba sa vad daca ma acomodez si daca fac fata,si am răspuns ca asta nu este o problema pentru mine lucrând de peste 3 ani in comerț cu amănuntul.M-am simțit jignit de fostul coleg Mirel Gabriel in anunțul pe care la făcut, si noi avem ex de bacalaureat luat, diplome, dar asta nu înseamnă ca suntem slugi, muncim ca orice om normal care are un serviciu. Nu stiu cate zile lucrate are el in cartea de munca, dar dk îți găsești un loc de munca îți asumi responsabilitatea si îți îndeplinești atribuțiile cu succes nu cu zeflemea.Sa cerceteze piață muncii si atunci o sa vadă ce salarii se oferă, programul si sa nu mai viseze. Poate vrea un post de director dar studiile nu il ajuta, sau dk vrea sa stea degeaba sa duca la paza dar e salariul mai mic decat in comert. ” Ii place mai mult haina de jandarm” pai se obtine cu munca ceea ce lui nu ii place sau a visat ca scandalul asta o sa-i deschida niste „usite”. Referitor la program noi angajați am hotărât cum sa-l facem in așa fel încât sa avem liber si am decis sa lucram doua zile ca sa avem doua libere.In.privința banilor nu au fost probleme ba chiar de Crăciun le-a dat prima colegelor si mi-a dat si mie care aveam 2 sau 3 zile. Sa terminam cu mizeriile si daca un tânăr răsfățat nu vrea sa muncească sa nu mai ” tipe” atât ca răgușește, i se da prea multă atenție, verificații Revisalul cate încetării de la locul de munca are, in 4 zile nici macar nu a avut timp sa memoreze magazinul si locul produselor. Sa terminam cu răutățile, răul se face repede si defăimarea. O Zi BUNA

  • Prietene, ai lucrat cu mine cumva? Câteva ore am lucrat împreună, ai văzut tu că în alea câteva ore am stat degeaba? Am zis eu de cineva că este slugă, dă-ți seama ce vorbești înainte de a îmi denigra imaginea. Câte ore stai la muncă? Mie nu mi-a spus nimeni nici de perioada de probă, nici de program, nici de salariu. Am acceptat să vin pentru că a fost singura ușă care mi s-a deschis. Câți tineri au venit și au plecat? Tânărul care a fost Duminică și cu tine pe tură de ce nu a mai venit și a doua zi? Explică. Prietene există un Dumnezeu, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a minți. Ce mai întrebat Miercuri, îți amintești? Îți reamintesc eu: ‘Boss ai făcut curat în depozit?’ Îți răspund acum. Da am făcut stând degeaba.

  • Bai baiatule, copilul asta lucreaza de la 17 ani, nici nu terminase scoala si el mergea la munca. Mai intereseazate inainte de a vorbi. Sti cum a crescut, in ce conditi. A terminat liceul in 2012 a picat bacalaureatul la tot, la tot, cu note nu mici, foarte mici. Si-a dat seama de greseala facuta ca nu a acordat atentie scoli si dupa 2 ani a decis sa dea din nou, in 3 luni de zile cu doar 7 sedinte de meditatie la matematica, niciuna la biologie si romana, a reusit sa ia 6.55 la matematica si 5.50 la biologie, iar la romana a picat, stim cu toti care il cunoastem ca a avut o infectie in gat nu s-a pregatit suficient, a fost dus de urgenta la spital, iar acolo cand s-a repus pe picioare a refuzat internarea, stia ca trebuie sa invete. A picat la romana si nu s-a lasat, anul trecut a promovat si la romana, a invatat singur, si a reusit sa obtina 7.90, sunt multi care au renuntat, el nu a facuto. Desi sunt mai in varsta decat el, pentru mine Mirel-Gabriel este un exemplu si am invatat multe de la el, din tot ceea ce a facut pana acum. Vrei Revisalul lui, pai til zic eu acum, desi cred ca se va supara. A lucrat aproape 3 luni la prefabricate, nu a putut sa si munceasca sa si invete in acelasi timp,si a preferat sa renunte la bani, la haine, la distracti pentru a invata. Apoi a lucrat 3 zile la o firma de distributie, in cursul acelei saptamani a primit oferta de a lucra in strainatate si a ales sa plece, oricine ar pleca in strainatate, in tari mult mai civilizate. N-a reusit sa se acomodeze, a venit acasa. Care e problema? Sti ca anul asta a pierdut un contract de vreo 10.000 de lire din cauza unei firme de transport? Zi mai dobitocule ca deja imi sare mustarul, daca nu cunosti, nu vorbi. Imbecilule care esti. A muncit pe camp, pe frig si cand ploua el alerga. Cei care il cunoasteti, de ce taceti? Prin tacerea voastra nu faceti altceva decat sa ii dati dreptate acestui individ. Ori si voi aveti aceeasi parere?

    • Cum sa ma abtin mai Mirel? Cum? Pai astia ne iau de prosti pe toti, chiar ne insulta inteligenta in halul asta?! Cine se cred ei mai, buricul pamantului? Daca au bani, gata pot face ce vor? Daca nu ai muncit, de ce te-au mai primit la munca? De ce nu te-au dat ei afara? Aceeasi intrebare ar trebui sa isi puna si dobitocul asta care te-a insultat. In cazul in care ei ti-ar fi propus un contract de munca, legal, iar tu l-ai refuzat! De ce te-au mai primit a doua zi? Sa ma lamureasca si pe mine cineva.

  • Ești foarte informat Ilie Daniel Razvan din moment ce-mi cunoaști până și Revisalul. Păi îți spun eu câte încetări de muncă am, două încetări. În 2012 am terminat liceul, am picat bacalaureatul, cu note ce nu-mi făceau cinste. Am dat și în sesiunea din toamnă, nepregătit suficient clar am picat din nou. În 2013 nu am mai dat, din motive personale. În 2014, mai exact în februarie m-am angajat ca muncitor necalificat la prefabricate unde am muncit până pe 28 aprilie. Pe 29 aprilie am mers și mi-am dat demisia, din simplu motiv că am vrut să pun mai mult accent pe studii, decât pe bani, haine, cluburi și așa mai departe, vrei să verifici?! Mergi și întreabăi pe domnii directori de acolo emoticon wink. Nu aveam suficient timp pentru a mă pregăti pentru bac. Am reușit să promovez doar la matematică și biologie, iar la română am promovat anul trecut. Al doilea contract încetat a fost la Mig-Vas unde am întâlnit niște oameni profesioniști în adevăratul sens al cuvântului. Nu mai știu exact pe ce dată am fost angajat, însă la doar 3 zile am primit posibilitatea de a merge în străinătate. Din acest motiv am încetat contractul de muncă, și am fost de acord ambele părți, ba din contră de lepră ce am fost și acolo la Mig Vas, am băut și un ceai cald înainte de a îmi da demisia emoticon wink. Părerea de rău că am plecat a venit din ambele părți, în doar 3 zile oamenii aceia se comportau cu mine de parcă lucram de o viață la dânși. emoticon grin Eu am vrut ceva mai mult.(nu mă refer aici la partea financiară) Așa că am plecat. Prietene, eu am muncit și când eram încă la școală emoticon wink . Anul ăsta am pierdut un contract de 10.000 de lire din cauza unei firme de transport. Autocarul s-a stricat după vreo 30 de minute de mers. Muncă grea, la câmp, am acceptat contractul imediat, cu toate că plecam singur. Fără să cunosc pe nimeni. Nu îmi doresc vreo funcție de director, nu mi-am dorit asta niciodată. îmi doresc să muncesc cinstit, indiferent de ocupație sau efort depus. îmi doresc să-mi termin studiile și să fac ceea ce mi-am propus. Nu visez. emoticon wink. Ești lămurit acum? Iar la capitolul ”jinire”, eu… sincer îți spun, nu știu ce înseamnă cuvântul ” jinit ”, dacă mă poți lămuri, te rog s-o faci. O zi bună și ție. emoticon smile

 2. Poate că ar trebui să invităm la discuții și alți foști salariați să-i întrebăm de ce nu mai lucrează La 2 pași…
  Cumpărător fiind am auzit când o fostă casieră era apreciată în gura mare față de clienți drept țărancă împuțită…proastă/ etc.
  Fostul salahor Nelu poate are și el ceva de spus vizavi de numărul de ore/zi prestate.
  Vizavi de neregulile prezentate aici am auzit că ITM Călărași a aplicat sancțiuni.
  Noi nu urmărim sancțiunea ci ca acest comportament să nu se mai repete.
  Pentru că suntem oameni și față de noi trebuie să avem o atitudine corectă, civilizată.

 3. Cunosc situatia destul de bine am lucrat si eu acolo demisia mea a venit odata cu stresul si dupa atatea jigniri suportate si dupa atata timp lucrat acolo mi.am auzit vorbe ca nu eram buna si eram puturoasa….. pai oamemi buni de ce ma.ti angajat daca nu eram buna mai bine spune.ti asa ca vroiati oameni sa va fie supusi. Nu ma pot aptine cand vad atata nedreptate. Multumesc lui Dumnezeu ca am scapat si acum mi.e bine unde sunt.

 4. Daca începem cu jigniri pai atunci. putem sa jignim.toti dar ma abțin ca am cei 7/ani de acasă si ești femeie .daca ai ceva sa.imi spui te ast sa îmi spui in fata. Pe prietenul sau cunoscutul tau ce îți e Mirel nu il cunosc personal dar l-am văzut ca nu are chef de.munca din.prima zi. El știe knd am venit d acasă ca sa asez depozitul si ii spuneam.ce sa duca la raft si el zicea ca e ful si băgam eu in locul lui. Nu la forțat nimeni sa vina, a doua zi de ce a mai venit daca nu ii place??? Apropo la un interviu ti se spune programul si condițiile de.salarizare prima data dk tot spui k tie nimeni nu Tia zis nimic, asta e imposibil ce spui.tu. Toți avem o situație dificila dar tu in 4zile sau kt ai stat nu ai avut timp sa înveți nimic sau nu ai vrut . ca tune am văzut multi in 3 ani si de comerț. Termina ci jignirile ca si eu pot sa fac asta dar din bun simt nu o fac,

 5. Prin afirmațiile făcute de foștii colegi de muncă, nu se face decât să se recunoască ADEVĂRUL. Adevărul recunoscut este că la acel magazin s-a lucrat fără Carte de muncă.
  Consider că afirmațiile denigrante și neadevărate referitor la Mirel Gabriel nu fac decât deservicii în continuare magazinului La 2 pași.
  Poate prin comentarii încercați ca salariați să fiți respectuoși
  Bunul simț, încrederea și respectul clienților, al călărășenilor se câștigă greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*