Fapte și nu vorbe, ori promisiuni – interviu cu primarul com. Borcea, Aniel Nedelcu (PNL)

Este puțin probabil ca pe Nedelcu Aniel, primarul com. Borcea să îl găsești la Primărie. Noi l-am găsit discutând cu un localnic pe o stradă unde se efectuau lucrări pentru pietruire în vederea asfaltării. Un tip popular, îndrăgit dar care s-a scuzat că este plin de praful provenind de la utilaje…

Am mult de lucru anul ăsta pentru că urmează:

 • reabilitarea a 9 străzi (5 din Pietroiu și 4 din Borcea), fiecare stradă având peste 1 km și fiind lată,
 • voi construi o Sală semi Polivalentă cu capacitatea de 1000 spectatori, parcare subterană – având un proiect depus pe AFIR,
 • am realizat studiul de fezebilitate și DATC pentru a aduce gaze naturale în comună ( ne prezintă documentul),
 • voi finaliza  modernizarea a peste 30 străzi, deja am început intervenția pe unele din acestea (vezi foto), și voi asfalta peste 80% din străzile din comună, practic Borcea va fi un mic oraș așa cum merită gospodarii ce m-au ajutat prin votul și munca lor.

La viitoarele Alegeri locale îmi propun un procent de 80%. Știu ce spun și cunosc ce încredere au oamenii în mine pentru că împreună am realizat ce am visat în ultimii 3 ani și jumătate. Când am venit primar, un metru cub de apă costa la RAJA Constanța 6 lei, iar acum ar fi costat vreo 8 lei. După un proces cu ei de 1 an și 10 luni prețul este de 3 lei/ metrul cub – declară primarul Nedelcu.

Am preluat funcția de primar cu foarte mari datorii lăsate de fostul primar Zăgărin, de cca. 12 miliarde de lei vechi (s-au prezentat documente de tocare a banilor prin proiecte de genul parcuri la sate), datoriile erau înregistrate în contabilitate și trebuiau plătite… Îmi aduc aminte că fostul primar Zăgărin nu a plătit nici măcar iluminatul public, preluând de la el datorii de vreo 2,8 miliarde de lei vechi – spune Nedelcu Aniel.

Logica lui Zăgărin era aceea ca un alt primar ce va câștiga Alegerile în locul lui să se blocheze… dar nu a fost așa. Am o echipă de oameni tineri, curajoși și cu expertiză…iar mai presus de toate am avut înțelegerea oamenilor din comună. Am discutat cu fermierii și am găsit o soluție ca aceștia să achite datoriile la Bugetul local pentru aceia cu care aveau Contracte în arendă, altfel arieratele puteau duce la blocarea bugetului local. Și noi Primăria am ajutat pe fermieri și am extins drumurile până în apropierea proprietăților lor.

Acum, aproproape de sfârșit de mandat sunt mândru. Am realizat ceea ce am promis, adică:

 • 15 km de asfalt,
 • am pietruit majoritatea drumurilor aducând 480 tiruri de piatră (3 vapoare) pe străzi impracticabile. Dacă cineva își cumpăra un frigider îl lăsa la strada principală și era dus la cârcă, asta era situația înainte – spune primarul Nedelcu Aniel, arătând că apa de la ploi intra în majoritatea curților până a realizat rigole betonate pe străzi,
 • 9 km rigole betonate,
 • teren de sport cu gazon sintetic și iluminare reglabilă,
 • modernizarea tuturor școlilor din comună în limita bugetului disponibil,
 • 7 km. liniari de trotuare,
 • modernizare a 12 stații de autobuz,
 • buna organizare a manifestărilor culturale, artistice și sportive pe raza comunei cu ocazia Zilei acesteia, a Zilei penzionarului, Bobotează dar și multe acțiuni pentru tineri.

Primarii adevărați nu spun ”nu pot” – precizează Nedelcu Aniel, ci ei arată ce realizări au avut. Cârcotașii aruncă cu noroi, dezinformează și fac promisiuni – continuă acesta…Bunul Dumnezeu m-a ajutat ca împreună cu locuitorii comunei să realizez mai bine pentru aceștia. Lor le datorez totul, pentru că fără ei, noi primarii nu am fi existat. Le  mulțumesc pentru ajutorul dat și le promit că voi continua ceea ce am început împreună – încheie primarul PNL din com. Borcea, Nedelcu Aniel.

Marian Pîrloagă
SAM_1313SAM_1307

SAM_1292
SAM_1306
SAM_1298
SAM_1296
SAM_1286

 

SAM_1308Nedelcu Aniel

2 comentarii

 1. Eu locuiesc în Fetești și avem aceeași problemă cu Raja numai că dumneavoastră ați reușit să rezolvați problema pe când în Fetești scumpii noștrii aleși locali dau din umeri și spun că nu se poate rezolva.

 2. Va salut.Eu lo locuesc an borcea si nu pot spune ca Dm primar nu a facut fapte bune doar daca din greseala, treceti pe strada mea[Aleea Crizantemelor] zona Parc dupa ce a ploat o sa fiti tare nemultumiti.O sa vedeti ca aveti nevoie de o barca ptntru a trece .Asa zisa lucrare de scurgere a apei de pe strada a fost facuta de mantuiala .Plus strada cu nume de floare arata ca o ulita uitata de lume pamant amestecatcu piatra pe ic pe colo fara a supara pe cineva.Asta e purul adevar .Platesc taxe si impozite ca ori ce om al com Borcea .Speram ca pe viitor o sa avem si noi o strade adevarata cu devieri de apa si petruita . Multumim o zi buna George Stoica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*