Primarul Aurel Vasile și com. Jegălia aflată în continuă schimbare

La sfârșit de mandat, primarul com. Jegălia se mândrește cu principalele sale realizări:

Ne spune despre reabilitarea unor drumuri comunale care erau deficitare privind circulația pe ele, lucrări executate de ZMC Trading Călărași prin proiectare de către S.C. Komora din Călărași. Cel mai important proiect este acela de reabilitare a rețelei de apă din localitate, în valoare de 6.5 mil euro – proiect realizat prin Raja Constanța. La finalizarea proiectului se vor realiza rigole betonate pe marginea străzilor. Lucrarea de asfaltare a început de anul trecut – ne spune primarul și se va continua și în acest an. Lungimea totală este de vreo 12,5 km printr-un proiect PNDL.

Școala și biserica sunt pilonii de bază ai comunității din Jegălia – ne spune Aurel Vasile, și de aceea am acordat toată atenția bunei organizări a tuturor manifestărilor sociale, culturale și artistice ori religioase – continuă acesta. Zilele comunei, sau activitățile ce au tradiție în comuna noastră au necesitat multă dăruire din partea echipei primăriei, colegilor cărora le mulțumesc.

Primarul Aurel Vasile este mulțumit pentru că a asigurat condiții foarte bune pentru desfășurarea procesului de învățământ la școlile și grădinițele din localitate. Ne vorbește despre toalete moderne și gazon sintetic pe terenurile de sport ale școlilor dar și de reabilitarea încălzirii acestora cu centrale termice. Este vorba de 500 metri patrați de gazon sintetic pe terenul de sport din Gâldău și de o Sală de sport modernă la Jegălia, de faptul că oamenii apreciază aceste investiții. Mai mult ne arată și de preocupările primăriei de igienizare anuală a spațiilor de învățământ de montare a parchetului în clase.

Marea satisfacție a sa și multor locuitori este realizarea unui parc tematic în locul unei gropi de gunoi, la intrarea în localitate. Parcul este realizat prin Programul Operaţional de Pescuit Axa 4 „Dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti”, îşi găseşte pe zi ce trece necesitatea și este frecventat  de copiii localităţii, dar şi de adulţii care-şi doresc să se relaxeze aici. Valoarea finanţării nerambursabile a acestei construcţii s-a ridicat la 1.112.791 lei.

Mulțumește doamnei Gabriela Bădică, consultatul de  proiect, doamnei Irina Ravac,  reprezentant al FLAG, care a ajutat foarte mult, și mai ales  lui Lucian Cuprinsu, dar și constructorului  Marian Chinan, preşedinte la Asociaţia Pescărească „Dunărea de Jos”.

Primarul Aurel Vasile dorește locuitorilor din comună să se bucure sănătoși de realizările sale ca primar și să aibă încredere că împreună cu ei va continua proiectele pentru schimbarea în bine a localității.

Marian PîrloagăSAM_1285

SAM_1284

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*