Intervenţie la incendiu pe A2|Dor Mărunt

Un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 20 de minute, evitând pericolul extinderii arderii la alte bunuri materiale

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unei defecțiuni apărute la trenul de rulare al semiremorcii autocamionului

În data de 06.04.2016, ora 16.40, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe A2, sens de mers București – Constanţa, la km 68 + 500, pe raza localităţii Dor Mărunt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la sistemul de rulare al unei semiremorci dintr-un ansamblu rutier (înmatriculat în județul Argeș), proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi cu mult fum la nivelul roților semiremorcii încărcată cu grâu,. Existând pericol de extindere a arderii la autocamionul tractor şi la alte bunurile materiale aflate în imediata apropiere.
În semiremorca unde s-a produs incendiul erau transportate 24 de tone de grâu.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unei defecțiuni apărute la trenul de rulare al semiremorcii autocamionului, ceea ce a condus la fenomenul de frecare a cauciucurilor și implicit la aprinderea acestora.
Pompierii militari din Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 20 de minute.
În urma incendiului au ars anvelopele semiremorcii, aceasta fiind avariată în proporție de 50 %, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 15.000 de lei.
Echipajul de stingere a lichidat incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii la capul tractor, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 80.000 de lei.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. Adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*