Frăsinet – braconaj piscicol, sancţionat de poliţişti

În timpul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt pentru combaterea braconajului piscicol, la data de 08 aprilie 2016, pe raza comunei Frăsinet, a fost depistat G. Costel, de 27 ani, din localitatea Dăneşti, judeţul Călăraşi, care pescuia cu unelte interzise pe baltă Mostiştea.
Peştele capturat şi uneltele folosite la pescuit au fost ridicate de poliţişti pentru continuarea cercetărilor în cadrul dosarului penal întocmit în cauză.

La volan, cu o concentraţie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat/conducătorul auto este cercetat penal

În după-amiaza de 09 aprilie 2016, poliţiştii din Belciugatele au depistat pe DJ 302 un autovehicul la volanul căruia a fost identificat B. Stelian, de 38 ani, din Bucureşti.
Bărbatul a fost testat cu apartul etilotest, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltare de probe biologice.
Poliţiştii au demarat cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Autovehicul condus de un bărbat aflat sub influenţa alcoolului, oprit în gard

În seara de 09 aprilie 2016, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea au fost sesizaţi despre faptul că un autoturism a lovit gardul unui imobil de pe raza comunei Cuza Vodă.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că V. Gheorghe, de 60 ani, din comună Cuza Vodă, ar fi pierdut controlul volanului, pe fondul consumului de alcool, şi a intrat într-un gard, fără a fi înregistrate victime.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul espirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Belciugatele – conducerea sub influenţa alcoolului, sancţionată de poliţişti

În noaptea de 09/10 aprilie 2016, ora 01.30, poliţiştii din Belciugatele au depistat pe DN 3 un autoturism condus de A. Marius, de 45 ani, din Bucureşti, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spitalul din Lehliu-Gară, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind continuate cercetările.

Prins la volanul unui autoturism neînmatriculat

Poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt au depistat, la data de 10 aprilie 2016, pe DN 3A, în localitatea Dragoș Vodă, un autoturism condus de M. Ionel, de 37 ani, din comună Slobozia Moară, judeţul Dâmboviţa.
Din verificările efectuate a rezultat că autovehiculul avea autorizația de circulaţie provizorie expirată.
În cauză a fost întocmit dosar penal.
Accident rutier, produs pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului
În dimineaţa de 10 aprilie 2016, B. Ion, de 41 ani, din oraşul Fundulea, a condus un autoturism pe strada Mihail Kogălniceanu şi a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând într-un cap de pod din beton.
Din accident a rezultat rănirea gravă (fracturi costale) a conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii accidentului.

Poliţiştii atrag atenţia: Cedează volanul dacă ai băut!

Conştientizaţi efectele consumului de alcool asupra organismului:
– Scăderea percepţiei (în mod deosebit a percepţiei vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) şi a capacităţii de analiză (prin evaluarea incorectă a distanţelor şi vitezelor de deplasare).
– Instalarea unei stări de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic;
– Scăderea concentrării şi atenţiei (se instalează lipsa de vigilenţă);
– Scăderea reflexelor şi a vitezei de execuţie a mişcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează şi o stare de somnolenţă foarte periculoasă.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*