Lupul în blană de oaie – pseudo stânga românească

AWERSGHJ

Apropierea campaniei electorale, aia legală, pentru că partidele cu bani au furat deja startul, ne face din nou sensibili la discuţii despre morală şi doctrine. Două mari partide, unul la dreapta şi celălalt la stânga eşichierului politic, îşi dispută voturile unui electorat din ce în ce mai debusolat. Şi minţit.

De exemplu, de câţiva ani, Partidul Social Democrat plânge cu lacrimi de crocodil pe umărul amărâţilor, ademenindu-i cu doi lei la pensie şi un leu în plus la ajutorul social, ca să le fure voturile. PSD zice că este partid de stânga şi că este sensibil la electoratul din această zonă.

Dar ce este stânga, din punct de vedere politic, şi de ce PSD nu are nici o legătură cu această zonă a spectrului politic? Cum zice şi la Wikipedia, raiul celor care vor să ştie şi nu ştiu, “stânga are în centrul preocupărilor sale apărarea drepturilor omului simplu, justiţia socială, egalitatea (nu numai de şanse, ci şi în drepturi), nediscriminarea oamenilor după rasă, naţionalitate sau sex. Ea este expresia politică a altruismului, a iubirii omului de aproapele, adică sensibilitate pentru suferinţele şi aspiraţiile celorlalţi.”

Da, ştiu, râdeţi. Numai apărarea drepturilor omului simplu aveţi în faţă uitându-vă la baronii PSD, care în ultima vreme au început să umple puşcăriile iar alţii sunt pe cale să le devină colegi. La justiţie socială vă gândiţi când vedeţi lideri PSD dându-se jos din limuzine de 80.000 de euro ca să le vorbească săracilor despre echitate şi sensibilitate la suferinţele lor.

Uitaţi-vă la hainele lor, uitaţi-vă la mâinile lor nemuncite, priviţi în sufletele lor pustiite ca să vedeţi că PSD nu are nici o legătură cu idealurile stângii politice, idealuri de care sunt mai departe decât Pământul de Calea Lactee.

Am înţeles, PSD a ocupat cu japca stânga politică, prin furt şi manipulare, dar există, atunci, stânga adevărată în politica românească? Probabil că mulţi dintre voi nu aţi auzit de acest partid, dar el este, în acest moment, singurul partid autentic de stânga: Partidul Socialist Român. Şi de ce nu am auzit de el, dacă tot este SINGURUL partid de stânga din România?! Pentru că PSD nu a avut nici un interes să permită asta. Partidul Socialist Român, formaţiunea politică ce doreşte să promoveze şi să apere interesele muncitorilor, ţăranilor, intelectualilor, meşteşugarilor şi a micilor întreprinzători nu a avut niciodată mijloacele materiale ale celor îmbogăţiţi din privatizări frauduloase, care îşi permit să plătească minciuni televizate ori care îşi perpetuează guvernarea cu pomeni electorale.

Acum ştiţi cine este lupul îmbrăcat în blană de oaie şi de ce PSD nu are nici o legătură cu stânga politică. Dar cei care ştiu şi vor să ştie sunt puţini, iar cei săraci, care nu au bani nici pentru o bucată de pâine, sunt pe cale să fie ademeniţi din nou, cu promisiuni mincinoase, de social-democraţii cu averi de sute de milioane de euro. Lor cine le spune că cei care au venit să le plângă pe umăr sunt, de fapt, hoţi de voturi îmbrăcaţi în costume Armani?

Elena Munteanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*