Grigore, aoleu, păi ce-ai făcut, mă nene, mă? Prăduitorilor!

                                               Interviu FRF Călărași 21. aprilie 2016

Fotbal / Liga a 2-a, play-off, etapa a 3-a: Dunărea Călărași – Dacia Brăila 2 – 2
IMG_9824

IMG_9933 Dunărea Călărași a fost aproape să câștige un meci important în fața celor de la Brăila însă arbitrul bucureștean, Dan Grigore „le-a furat„ victoria călărășenilor. Revenirea lui Dinu „Vamă„ la Rapid și-a făcut simțită „prezența„.

Elevii lui Adrian Mihalcea au făcut un meci bun pe stadionul „Ion Comșa„ de la Călărași în partida jucată joi, 21 aprilie pentru runda a 3-a din play-off contra celor de la Dacia Unirea Brăila. Tehnicianul călărășean a „mutat„ de multe ori „pionii„ pe terenul de joc și a fost aproape să obțină o victorie foarte importantă. Dunărea a avut o primă repriză mai slabă. Oaspeții au fost mai periculoși pe atac prin Frunză și Onofraș, doi jucători experimentați. În primul sfert de oră, brăilenii deschid scorul prin Onofraș (14), rămas singur cu portarul Cezar Lungu. La două minute de la reluare, fundașul călărășean, Bumbac își salvează echipa respingând un balon trimis de Muscă pe spațiul porții.

Penalty acordat foarte ușor!

În partea secundă, Dunărea începe să joace mult mai bine. Mihalcea le-a „injectat„ jucătorilor săi mai multă dăruire la vestiare și pe fondul celor două schimbări capitale la începutul părții a II-a, Dunărea prinde mai mult curaj. În minutul 66, la un corner executat de Kanda, balonul ajunge în fața porții lui Olaru și Ivan își trimite balonul în propria poartă. 1 – 1 și călărășenii, susținuți frenetic din tribune de aproximativ 1.200 de suporteri, năvălesc spre poarta brăilenilor. Introdus la pauză, atacantul Alexandru Stoica reușește golul partidei în minutul 84 cu un șut imparabil de la 15 metri. Călărășenii conduc pe tabela de marcaj și partida se îndrepta spre un final fericit, însă „centralul„ din București, Dan Grigore nu a fost de acord cu așa ceva. Cea mai controversată fază a meciului a venit în minutul 90+3, atunci când Mihai Popescu, fundașul dunării intră într-un contact, corp la corp cu Muscă (vezi aici filmarea) . Fără să stea prea mult pe gânduri, Grigore îl elimină pe Popescu și dictează foarte ușor un penalty nemeritat pentru oaspeți. Roşu bate penalty-ul în dreapta lui Lungu, portarul a fost pe direcţia mingiei, însă nu a ajuns-o. Partida se termină 2 – 2 (pentru Rapid) și Dunărea Călărași pare a fi „victima„ unor jocuri de culise din cadrul Ligii a 2-a.

Pentru trupa de pe malul Borcei urmează acum un alt meci important, IMG_9910 cel cu SC Bacău de duminică, 24 aprilie de la ora 11:00 pe teren propriu. Jucătorii lui Mihalcea trebuie să uite „jaful„ făcut de arbitrul Dan Grigore și să-și joace șansele până la capăt. Lotul echipei călărășene este unul foarte experimentat cu fotbaliști care se dăruiesc pe teren și reprezintă clubul Dunărea cu mare cinste.

Costică Ștefan, președinte Dunărea Călărași: „Băieții trebuie să uite acest meci. Un meci frumos pentru noi dar stricat de acel arbitru! Și-a bătut joc de munca noastră! Trebuie să ne jucăm șansa până la capăt. Ceea ce s-a întâmplat astăzi (nr joi 21 aprilie) nu face altceva decât să ne întărească și mai mult. Am încredere în jucătorii echipei noastre, jucători de valoare, cu experiență. Vrem să câștigăm toate meciurile care au mai rămas de jucat„.

Adrian Mihalcea, antrenor, Dunărea: „Un arbitraj banal! Un arbitru careIMG_9952
în turul campionatului a fost suspendat șase etape pentru același lucru la Călărași, delegat acum într-un meci important, mă face să mă gândesc la alte lucruri. Suntem în Săptămâna Mare… Îmi felicit băieții pentru atitudine, mergem mai departe, ne gândim la următorul meci, nu este nimic pierdut. Am făcut o primă repriză execrabilă, poate și din vina mea. Am avut doi jucători lipsă, Alami și Balint. Important este că am revenit și am fost aprooape de victorie dar acea fază banală ne-a dat peste cap. Noi ne batem cu Rapid pentru locul I, ne batem cu Brăila, ne batem cu arbitrii, cu șinele de tren, ne batem cu toată lumea„.

Au evoluat echipele:

Dunărea Călărași: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Bumbac, M. Popescu, Vădrariu – Kanda, Sg. Popescu, Preoteasa (Al. Stoica ’46), M. Chiţu (Sil. Matei ’46) – V. Andrei (Bg. Panait ’81), V. Alexandru
Rezerve neutilizate: G. Popa – M. Ştefan, V. Petre, Săftescu
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: M. Popescu ’90+3 (cumul de galbene)
Dacia Unirea: Bg. Olaru – Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Olenic, Petean (M. Dima ’86), Puşcaşu, Frunză (cpt.)(Necoară ’82) – Al. Muscă, Onofraş (C. Roşu ’71)
Rezerve neutilizate: Leu – G. Iordache, M. Enciu, P. Ioan
Antrenor: Alin PânzaruIMG_9876

Arbitru: Dan Grigore – asistenți, Cosmin Vătămanu şi Mihaela Ţepuţă (București).

Rezultate, etapa a 3-a:

Dunărea Călărași – Dacia Brăila 2 – 2

Rapid București – Farul Constanța 1 – 0

SC Bacău – FC Clinceni 2 – 2

Etapa a 4-a, play-off:

Dacia Brăila – Rapid București

Farul Constanța – Academica Clinceni

Dunărea Călărași – SC Bacău (duminică, 24 aprilie, ora 11:00)

Clasament / play-off, seria I:

1. Rapid Bucureşti 31

2. Dunărea Călăraşi 28

3. Dacia Unirea Brăila 25

4. SC Bacău 22

5. FC Academica Clinceni 21

6. FC Farul Constanţa 19

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*