Poliţiştii continuă acţiunile de verificare a comerţului cu produse alimentare

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, poliţiştii au intensificat acţiunile de verificare a respectării reglementărilor privind comercializarea produselor alimentare şi de combatere a evaziunii fiscale în domeniu.
peste 1La data de 21 aprilie 2016, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au efectuat o acţiune pentru verificarea legalităţii comercializării peştelui şi produselor din peşte.
În urma inventarierii stocului existent la o societate comercială a fost identificată cantitatea de 73 kg de peşte de diferite specii, pentru care administratorul unităţii economice nu a putut prezenta documente de provenienţă.
S-a dispus măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în valoare de 20.000 lei şi confiscării valorii peştelui. Peşte fără documente de provenienţă

În dimineaţa de 21 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au depistat pe raza localităţii trei tineri din Fundulea care ofereau spre vânzare unui bărbat din Bucureşti 85 kg de peşte de diverse, fără a deţine documente legale de provenienţă a peştelui. În autoutilitara utilizată de bărbatul din Bucureşti a mai fost găsită cantitatea de 140 kg de peşte fără documente legale.
În urma verificărilor demarate de poliţişti s-a constatat că cei trei tineri din Fundulea ar fi sustras peştele din balta Dârvari.
Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat de peşte şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din peşte.

Condamant pentru tentativă de omor, depus de poliţişti în penitenciarpeste 3

La data de 21 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi, Postului de Poliţie Vasilaţi, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Călăraşi pe numele lui D. Vasile, de 47 ani, din comuna Vasilaţi.
Condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor, bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Infracţiuni contra siguranţei rutiere, constatate de poliţişti

La data de 21 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat pe strada Cornişei pe O. Sever, de 62 ani, care conducea un moped fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 21 aprilie 2016, poliţiştii din Borcea au depistat pe B. Aurel, de 37 ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În după-amiaza de 21 aprilie 2016, poliţiştii din Ștefan cel Mare au depistat pe C. Gabriel, de 41 ani, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii efectuează cercetărui pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*