Dunărea, pas important spre Liga 1!

                                                      Dunărea, pas important spre Liga 1!
   Dunărea Călărași este noul lider al clasamentului din play-off, seria I, după ce s-a impus cu scorul de 2 – 0 în fața celor de la Bacău iar Rapid a pierdut la Brăila, 0 – 2.

Elevii lui Adrian Mihalcea au uitat de semieșecul cu Brăila din runda trecută produs cu largul concurs al centralului bucureștean Dan Grigore și au reușit să câștige un meci care i-a trimis direct pe primul loc, peste Rapid București, dar la egalitate de puncte (31) și cu un colaveraj mai bun pentru echipa de pe malul Borcei. Călărășenii au dominat meciul cu băcăuanii lui Cristi Popovici. Alexandru Stoica și Bodo Kanda au fost cei mai periculoși jucători pentru portarul băcăuan, Bogdan Miron în prima repriză.IMG_0376

Mihalcea, inspirat

În partea secundă, antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, aflat în tribuna oficială fiind suspendat la acest joc, îi arată secundului său, Mirel Condei ce schimbări să facă. Intră Andrei Valentin în locul lui Mircea Ștefan și „Gică„ deschide scorul în minutul 64 cu un șut frumos, direct în vinclu.  Cu trei minute înainte de gol, Alexandru Stoica a fost aproape de gol dar balonul șutat de el a scuturat doar transversala lui Miron. Dunărea își conservă bine rezultatul, Preoteasa intră și el în locul lui Stoica și călărășenii se închid în apărare. Băcăuanii ies la joc și spre finalul partidei, Valentin Alexandru, golgeterul seriei scapă singur cu portarul oaspeților și face 2 – 0, semnând o victorie importantă pentru Dunărea Călărași. IMG_0432

Grație acestei victorii dar și pe fondul înfrângerii Rapidului la Brăila, trupa de pe malul Borcei urcă pe primul loc în clasamentul Play-off-ului și se deplasează în Giulești din postura de lider. Pentru Dunărea urmează acum două dueluri remarcabile, istorice. Vineri, 29 aprilie, în ultima rundă din tur, Dunărea face deplasarea la Rapid ca mai apoi, în prima etapă din retur, Giuleștenii să se prezinte pe stadionul „Ion Comșa„ pe 6 sau 7 mai.

Au evoluat echipele: 

Dunărea Călărași: C. Lungu – Ţenea, Bumbac, Bg. Panait (cpt.), Vădrariu – Kanda, Sg. Popescu, S. Matei, M. Ştefan (V. Andrei ’46) – Al. Stoica (Preoteasa ’78), V. Alexandru (V. Petre ’85)
Rezerve neutilizate: Popa – M. Chiţu, Săveanu, Săftescu.
Antrenor: Adrian Mihalcea.

SC Bacău: Bg. Miron (cpt.) – Mihălăchioae, I. Ursu, Masella, Giurgiu – Rz. Adăscăliţei – Corban (Sahru ’85), Dumitriu, Drugă (Ţuţu ’65) – Grumezescu (Nemţanu ’46), Vraciu.
Rezerve neutilizate: Ureche – Belecciu, Burcă, T. Ignea.
Antrenor: Cristian Popovici.

Arbitru: Andrei Antonie; Asistenţi: Mihăiţă Necula şi Dragoş Baluna (toţi din Bucureşti).

Rezultate, etapa a 4-a:

Dunărea Călărași – SC Bacău 2 – 0

Dacia Brăila – Rapid 2 – 0

Farul Constanța – Academica Clinceni 2 – 3

Etapa a 5-a, vineri, 29 aprilie:

Rapid București – Dunărea Călărași (ora 17:30)

FC Clinceni – Dacia Brăila

SC Bacău – Farul Constanța

Clasament – Play-off, seria I:

1          Dunărea Călăraşi        31

2          Rapid Bucureşti          31

3          Dacia Unirea Brăila      28

4          FC  Clinceni    24

5          SC Bacău         22

6          FC Farul Constanţa      19

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*