Ziua Europei, sărbătorită la Călăraşi!

                                        Ziua Europei, sărbătorită la Călăraşi!

   Ca în fiecare an, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Călăraşi a sărbătorit Ziua Europei. Preţ de câteva ore, curtea interioară a liceului a fost transformată într-o scenă. Activităţile care s-au derulat pe parcursul întregii zile au fost variate, ele debutând cu festivitatea de deschidere. Toate statele membre ale Uniunii Europene au fost reprezentate

9mai101de drapelul fiecărei ţări. Tinerii talentaţi ai liceului au organizat un program artistic de dans, specific ţării pe care au reprezentat-o. Tinerii liceeni au prezentat şi au servit preparate culinare, reprezentând fiecare ţară a Uniunii Europene.

   Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Decizia serbării Zilei Europei în fiecare an, la 9 mai, a fost luată de Consiliul European de la Milano, din 1985. Se serbează Ziua Europei pentru a marca istorica declaraţie din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe, Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state.

 

Jecu Adrian Ionut

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*