ÎNTÂLNIRE INRERACTIVĂ ÎNTRE POLIŢIŞTI ŞI ELEVI, LA BORCEA

ÎNTÂLNIRE INRERACTIVĂ ÎNTRE POLIŢIŞTI ŞI ELEVI,

LA BORCEA

   Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminaliăţiii Călăraşi şi cei ai Postului de Poliţie Borcea au organizat, la Căminul Cultural din Borcea, o întâlnire interactivă cu elevi şi cadre didactice din cadrul Liceului Teoretic numărul 1 din localitate.Borcea 1

   Siguranţa elevilor şi asigurarea climatului de ordine publică în zona unităţilor de învăţământ constituie priorităţi ale poliţiştilor.

   În cadrul întâlnirii de la Borcea, de la data de 09 mai 2016, au fost prelucrate prevederi ale legislaţiei penale care sancţionează infracţiunile săvârşite cu violenţă şi furturile, în sopul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

   Discuţiile cu elevii au vizat şi conştientizarea consecinţelor în plan social şi al răspunderii penale în cazul săvârşirii unor fapte antisociale.

   Poliţiştii le-au prezentat un material video cu conţinut preventiv care relevă faptul că teribilismul, spiritul aventurier, dorinţa de a atrage atenţia, consumul de băuturi alcoolice în familie sau grupul de prieteni, influenţa liderilor negativi, promovarea unor modele sociale negative, precum şi decalajul dintre aspiraţiile şi tentaţiile specifice vârstei minorilor şi posibilităţile reale, perceperea alterată a valorilor sociale sunt factori care influenţează adoptarea unor comportamente deviante.Borcea2

   Îndrumarea poliţiştilor a fost de a nu răspunde cu violenţă la violenţă, de a adopta o conduită nonconflictuală pentru rezolvarea oricăror divergenţe.

   Elevii au fost receptivi la sfaturile oamenilor legii şi la materialele video, adresând întrebări pe baza temelor prezentate.

   Acţiunile de educaţie antivictimizare şi prevenire a faptelor cu violenţă vor fi intensificate în următoarea perioadă, urmând să fie multiplicate şi şi celelalte unităţi de învăţământ din judeţ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*