9 ÎNTREBĂRI PENTRU 9 PRIMARI!

peicu - Copy

 Rep. : 1. Cine sunteți dumneavoastră domnule Aurel Peicu?

A.P. : Sunt de profesie inginer în specializarea autovehicule rutiere și activez ca profesor de specialitate transporturi rutiere și tehnologia informației și a comunicațiilor la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Călărași.

Sunt, de asemenea, administratorul firmei Autovictoria MAN S. R. L. din Călărași, firmă care are ca obiect de activitate pregătirea persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere auto.

  Rep. : 2.De ce candidați la funcția de primar?

  A.P. : După experiența din anul 2000, am renunțat practic în a face politică. I-am lăsat pe alții să o facă, eu mărginindu-mă la a susține politic prin campanie, prin vot pe candidații unui anumit partid.

  Făcând un bilanț al modului în care a fost administrat municipiul Călărași după Revoluție, am constatat că lucrurile se mișcă greu, foarte greu, că problemele orașului au fost gestionate ineficient și fără un plan general de urbanizare. S-a realizat câte ceva pe ici pe colo, mai mult pompieristic sau în funcție de anumite urgențe pe care le-au reclamat funcționarea rețelelor de utilități, relația cu cetățeanul, starea drumurilor, dar nu a fost gândit/implemetat un proiect de dezvoltare serioasă, durabilă a orașului.

  Consider că prin experiența pe care o am în cadrul instituțional al educației, dar și în mediul privat, pot realiza un management corect, eficient al administrației municipiului Călărași.

  Rep. :3.Care credeți că este cea mai mare realizare a administrației actuale?

  A.P. : Nu pot nominaliza o mare realizare a administrației actuale.

  Rep. :4.Care credeți că este cea mai mare nerealizare a administrației actuale?

  A.P. : Consider ca fiind cea mai mare nerealizare a administrației actuale reabilitarea infrastructurii rutiere, serios afectată de implementarea deficitară, ineficientă a celebrului proiect CL8. Călărășenii au trecut și încă mai trec printr-o experiență pot spune dureroasă, periculoasă, la deplasarea cu automobilul prin oraș. Miile de gropi, carosabilul distrus le pun în pericol sănătatea. Mai periculos este faptul că, deși presa a sesizat faptul că în zilele de sâmbătă și duminică se putea lucra (Codul Muncii permite), în condițiile rămânerii serioase în urmă a lucrărilor, administrația nu s-a deranjat să impulsioneze derularea acestora. Și când spun administrație nu mă refer doar la primar, mă refer și la consilierii locali din Călărași, la președintele Consiliului Județean, la consilierii județeni în a căror administrare este S. C. ECOAQUA S. A.

  Rep. : 5.Care credeți că este principalul proiect al dumneavoastră?

  A.P. : Principalul proiect al meu cuprinde refacerea/modernizarea infrastructurii rutiere, coroborată cu o semnalizare rutieră realizată cu profesionalism; am în vedere amenajarea de sensuri giratorii în zona monumentului eroilor de la intersecția străzilor Sloboziei și Republicii, respectiv la intersecția din zona Colegiului Agricol; de asemenea, am în vedere semaforizarea mai multor intersecții. În paralel, am în vedere reamenajarea locurilor de parcare din toate cartierele orașului.

  Rep. : 6.Considerați că DNA are ce căuta la Primăria Călărași?

  A.P. : Ar fi de interes care au fost aspectele privind organizarea licitației/licitațiilor, conținutul caietelor de sarcini, criteriile de selecție a firmelor cu care s-a implementat proiectul CL8; în ce măsură s-a urmărit investirea cu eficacitate și cu eficiență a banului public și a banului european; în ce măsură au primat obiectivitatea/responsabilitatea în acordarea contractelor de execuție sau sistemul clientelar.

  Investigațiile ar trebui să se desfășoare atât la Primărie, cât și la Consiliul Local, respectiv la Consiliul Județean.

  De asemenea, ar fi de interes cui au fost acordate contractele de execuție a lucrărilor de reabilitare/reparațiilor pentru drumurile din municipiul Călărași.

  Rep.7. Ce transmiteți călărașeniilor dacă veți fi ales primar?

  A.P. : Îi asigur că vor avea parte de o administrație locală responsabilă, transparentă, eficientă, cu comunicare directă cu cetățenii în sensul îmbunătățirii obiective a vieții orașului, o administrație la care să primeze ordinea și respectul față de cetățean.

  În cel mult două luni de activitate ca primar, cetățenii vor avea la dispoziție un site în care să comunice cu primăria în ceea ce privește problemele întâlnite, propunerile/soluțiile lor de rezolvare.

  Rep. : 8.Ce transmiteți călărașenilor dacă nu veți fi ales primar?

  A.P. :Toate gândurile de bine pentru municipiul Călărași!

  Rep. : 9.De ce v-ar vota călărașenii?

  A.P. : Deși îmi reproșează unii o lipsă de experiență în administrație (nu știu care a fost experiența celor care ne-au administrat până acum, dar rezultatele au demonstrat contrariul), cred că am puterea de muncă, educația, instrucția necesare realizării unei administrări responsabile a municipiului Călărași.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*