IATĂ! VIN COLINDĂTORII!

IATĂ! VIN COLINDĂTORII!

Distinsă concitadină/distinse concitadin,

Te-ai obişnuit să fii colindat de sărbători, în iarnă! Dar, în anii bisecţi, eşti colindat şi în perioada campaniilor electorale pentru alegerile locale şi generale.
Exceptându-i pe tinerii care împlinesc sau au împlinit 18 ani în intervalul de timp trecut de după data ultimelor alegeri generale şi până la data de 05 iunie a. c., dumneavoastră aţi fost colindaţi în cel puţin o campanie electorală în care candidaţi, reprezentând partide/partiduţe/partiduleţe, au încercat să vă convingă să le daţi votul. Au căutat să ajungă la susţinerea dumneavoastră ca alegător prin discuţii, prin sloganuri, prin vorbe frumoase şi spunându-vă cât de necesari sunt ei acolo, în administraţie, pe diferite funcţii de primar, de consilier local, de consilier judeţean sau, şi mai mult, de deputat/senator. S-au angajat cel puţin solemn că vă vor apăra interesele, că vor acţiona fără odihnă întru binele dumneavoastră, că în municipiul nostru reşedinţă de judeţ vor domni ordinea, respectul, bunăstarea şi… promisiuni!, promisiuni!, promisiuni!
Rezultatul… îl cunoaşteţi! Imediat cum s-au văzut la putere, băieţii aleşi au cam uitat de dumneavoastră. Şi-au văzut imediat de problemele lor, de interesele oamenilor lor de partid; traficul de influienţă, traficul de interese, utilizarea banului public nu de puţine ori în interes de grup, de persoană sus pusă, au făcut ca lucrurile să se mişte greu în Călăraşi, atât în municipiu, cât şi în judeţ. Dacă s-au făcut unele lucruri, acestea s-au realizat cu mare greutate, iar problemele cele mai mari, cu deosebire infrastructura rutieră, educaţia, sănătatea, crearea de locuri de muncă au rămas nerezolvate.
După Revoluţia din 1989, începând cu 1992, în oraşul nostru se practică un heirupism care, se pare, a devenit o cutumă. S-a întâmplat şi în 1996, şi în 2000, şi în 2004, şi în 2008, şi în 2012, se întâmplă şi acum. Timp de patru ani se face câte ceva sau nimic; apoi, în ultimele luni până la noile alegeri, cu deosebire în ultima lună, primăria este cuprinsă de agitaţie, să vezi nene alergătură pe primar, pe angajaţi să schimbe câte ceva pentru a ne lua faţa. În acelaşi timp, vin colindătorii. Vin în cohorte, mai ales cu snopuri de trandafiri roşii sau cu săgeţi orientate spre soare, cu zâmbete frumoase, cu pliante, cu angajamente noi cum că lucrurile or să fie minunate, că oraşul nostru va fi întors după soare, vor curge lapte şi miere, fericirea şi bunăstarea concitadinilor alegători vor fi la ordinea fiecărei zile ce va urma în următorii patru ani.
Vin în grupuri mai mari sau mai mici de persoane, îţi vorbesc nemaipomenit de convingător, dar tu, alegătorule, nu te lăsa înşelat! Întreabă-i cine sunt şi vei putea constata cu ce se ocupă: directori, inspectori, şefi de servicii, şefi de birouri, trepăduşi prin birouri etc., toţi membri ai partidului cu trandafiri sau ai partidului cu săgeata spre cer. Că doar partidul i-a dus acolo! Iar acum, aleargă pentru ca partidul lor să câştige şi, odată cu partidul, şi ei cei cocoţaţi pe funcţii de către partid. Cât au putut să facă pentru tine, alegătorule, s-a văzut în aceşti ultimi patru ani şi nu numai. Şi nu uita!
În ceea ce mă priveşte, eu nu am ocupat niciodată o funcţie în administraţie. Am muncit în educaţie, într-un liceu, activând cu mii de elevi pe care i-am învăţat, dincolo de meseria în domeniul auto, să-şi respecte cuvântul, să-i respecte pe oameni, să-şi respecte angajamentele. De aceea, alegătorule, pentru că mă caracterizează valorile transmise elevilor mei, îţi cer votul! Şi aceasta deoarece, pentru tine şi pentru comunitatea călărăşeană, pot veni cu ceea ce, sintetic, exprim:

ORDINE ŞI RESPECT PENTRU CĂLĂRAŞI!
Prof. ing. AUREL PEICU,
candidat la funcţia de PRIMAR al municipiului Călăraşi
şi reprezint PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*