Nedelcu Theodor Aniel : „Sunt un om al faptelor și am demostrat că la mine vorbesc faptele, nu vorbele!”

Nedelcu Aniel

  Un om simplu, serios, sociabil, respectos, care vine în ajutorul cetăţenilor de fiecare dată când remarcă o problemă la aceştia. Un om al faptelor şi nu al vorbelor! Aşa îl descriu oamenii, aşa l-am găsit şi noi.

  Ne-am început interviul într-un mod familiar pentru acesta, l-am găsit înconjurat de oameni DSCN9448încercând să rezolve o anumită problemă legată de aleea care duce la cimitirul satului. Se asigura că totul va fi în ordine, muncea ca un adevărat leader. Acest lucru ne-a atras atenţia. Era implicat! Dădea dovadă de mult profesionalism specific unui cunoscător al mediului rural.

  Ne-am îndreptat către dânsul, iar în scurt timp am fost întâmpinaţi de locuitorii care doreau cu insistenţă să îşi spună punctul lor de vedere cu privire la domnia sa. Erau bucuroşi şi totodată mulţumiţi de ceea ce le-a oferit până în prezent domnul Nedelcu Teodor Aniel.

A adus apa la jumătate de preţ,de la SC RAJA SA, Constanta şi unitatea militară (U.M. Bărăganul) în comuna Borcea. În urma acestora s-au creat 100 de locuri de muncă. A făcut multe pentru noi domnul primar. A asfaltat străzi, uliţe. Nu se putea circula înainte.” .Cu asta ne-a abordat domnul Nedelcu Grigore ( zis Hoţul, aşa cum îl cunosc oamenii). Ne-a adresat aceste vorbe cu o sinceritate ieşită din comun.

  Un alt domn, Guță Andrei (Bucăţică), la fel de hotărât a ţinut să precizeze câteva aspecte care pentru domnul a contat foarte mult.

Toată comună este asfaltata sau pietruită. Înainte mergeam cu caii şi ajungea nămolul la pieptul acestora. Acum mergem în papuci. În comparaţie cu ce era în 2012, acum este o schimbare progresivă”

Nu am avut niciodată primar că domnul şi nici nu cred că se va mai naşte curând.” ,spuse pe un ton pătrunzător domnul Petre Aurel(Aurel Buzoianu).

  A dorit să adauge câteva cuvinte şi domnul Costache Vasile( zis Vasile Sileana). ”Este un fiu al satului şi este al nostru. Ne mândrim cu el. Nu vrem pe altul!”

  Ne-a descris imediat domnul primar Nedelcu Teodor Aniel, ceea ce îşi propusese să facă în momentul respectiv. ”Ne aflăm la Biserică Sfântul Ioan Botezătorul, iar împreună cu părintele acestui lăcaş cult, am convenit să facem nişte trepte. Din cauza ploilor şi aluviunilor s-au creat nişte probleme aici. Suntem aici să le rezolvăm. Am făcut un poduleţ, pe care l-am armat cu plasa, cu ce este necesar pentru că de Sfintele Paşti ortodoxi să poată merge în siguranţă la biserică. Am asfaltat aleele cimitirului că oamenii să nu mai fie nevoiţi să meargă prin pământ. Speram să fie de augur aceasta realizare!”

Acum ceva timp a apărut un zvon legat de societatea de apă din comună Borcea. Aşa că am decis să îi cerem domnul primar câteva informaţii legate de acest subiect.

Diferenţa dintre apă care este acum şi apa care era în trecut este doar preţul. Înainte preţul era undeva la 7 metru cub, iar acum a scăzut practic la jumătate. Se poate verifica la Registrul Comerţului că este vorba doar de nişte intoxicări electorale. Apa este potabilă şi se poate consuma fără nicio problemă.”

Nu toată reţeaua de apă este de plastic. Mai avem şi conducte din metal. Speram să le schimbăm să nu mai existe niciun fel de problemă. Şi în oraşe se mai întâmplă!”

Calitatea apei este foarte bună. Nu am avut probleme până acum. Sunt foarte mulţumită de activitatea domnului primar până în acest moment. S-a văzut o schimbare. Chiar zilele trecute o cunoştinţă de-a mea, venită în zona, a rămas impresionată de străzile acestui sat. Domnul primar este foarte sociabil, stă de vorbă cu oamenii, nu este deloc aşa cum susţin gurile rele. Nu poţi mulţumi pe toată lumea”,a precizat doamna Mioara Iordan.

 Ce îşi propune să realizeze domnul primar pe viitor?

Doresc pe viitor şi am introdus deja acest aspect în strategia de dezvoltare, să ne racordăm la reţeaua de gaze naturale. Ar fi un lucru extraordinar la noi în comună. Dacă vom avea asta, ne vom putea compara cu oraşele!“

În al doilea rând vreau să finalizez proiectul legat de modernizare şi asfaltarea străzilor în comuna Borcea. ”DSCN9470

În prezent mai am în derulare un proiect cu privire la implementarea unei săli de sport, respectiv o semi sala polivalenta cu 200 locuri. Dorim să aducem o nouă înfăţişare sportului de la ţară. ”

Încerc prin al doilea mandat şi îmi doresc din toată inima să infiinţez o poliţie comunitară, cu 9-10 locuri de muncă. Pe lângă acestea mai vreau să pun în jur de 80 de camere de filmat la toate punctele importante din comună. Să nu mai existe niciun fel de problemă, niciun furt. Mă gândesc şi ţin la siguranţă cetăţeanului. ”

Vreau să termin toate proiectele pe care le-am început în acest moment. Nici Dumnezeu nu a făcut lumea într-o zi, a creat-o în 7 zile. Nici eu nu pot să fac în 3-4 ani de mandat,ceea ce nu au făcut alţii în 20.”

  MESAJUL MEU CĂTRE CETĂȚENII COMUNEI ESTE CĂ VOI RAMANE ACELAȘI OM, PRIETENUL LOR, AL TUTUROR, IAR ÎNDEMNUL MEU CĂTRE EI ESTE: IUBESTE SATUL NATAL, IAR LA VREMEA TA FĂ CEVA CA EL SĂ ÎNFLOREASCĂ!

Elena Moise

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*