Candidatul ALDE la primăria Dichiseni, Nicoleta Ganea : „ Împreună revenim la normalitate! ”

  Nicoleta Ganea este de 33 ani alături de locuitorii comunei Dichiseni. Este întreprinzător privat, iar întreaga sa viață și-a dedicat-o politicii, agriculturii dar și familiei.

  „ Am 55 ani. În anul 1983 am absolvit Facultatea de Horticultură- Insitutul Agronomic Nicolae Bălcescu. După absolvire am avut repartiție guvernamentală în satul Coslogeni la Asociația Legumicolă. M-am stabilit aici, în comună, soțul meu, călărașean fiind. Sunt alături de acești oameni de 33 ani. M-am împământenit aici. Sunt ca și familia mea, îi cunosc foarte bine, mi-au fost întodeauna aproape, la fel și familia mea. Sunt apreciată și datorită familiei frumoase pe care o am. ”

  „În prezent mă ocup cu cultivarea legumelor, iar anul acesta candidez din nou la funcția de primar a comunei Dichiseni. ” , a mai precizat Nicoleta Ganea

  Despre activitatea sa politică, candidatul ALDE la funcția de primar a comunei Dichiseni, ne-a relatat: „ Din 1996 am intrat în politică. La început am fost în Partidul Democrat, eram printre cei mai vechi activiști,iar cu timpul a devenit PDL, ulterior PNL. Am rămas aici până în luna februarie a acestui an. Am rămas în PNL, doar cu numele și am căutat să merg în alt partid. Așa am ales să candidez din partea Partidului Alianța Liberalilor și a Democraților( ALDE). În perioada 2004-2012, am deținut două mandate la funcția de primar al comunei Dichiseni. Înainte de mandat, dar și după am fost consilier local. Am făcut politică, dar și agricultură. Din anul 1996 și până în prezent. ”

  Printre realizările pe care le-a avut în mandatele din perioada 2004-2012 s-au regăsit:

  • Consolidarea, reabilitarea și extinderea Școlii Coslogeni, eligibil în faza de finațare cu fonduri europene nerambursabile.

  • Pietruirea drumurilor de pământ în Coslogeni, Dichiseni și Satnoieni în proporție de 80%.

  • Extinderea și modernizarea rețelei de apă potabilă cu foraje de adâncime în cele 3 sate.

  • Introducerea sistemului de iluminat public stradal care a dus la dus la stoparea furturilor.

  • Restabilirea ordinii și disciplinei în administrația locală și implicarea aparatului de lucru al primarului în slujba cetățeanului.

  • Reabilitarea și modernizarea căminului cultural, dispensarului, postului de poliție.

  • Scutirea pensionarilor de la plata taxei de pază.

  • Sprijin pentru modernizările bisericilor din comună și renovarea casei parohiale din Satnoieni.

  • Menținerea impozitelor și taxelor locale la un nivel redus, și de asemenea prețul apei potabile redus.

  • Modernizarea parcurilor.

  „ În 2004, nu am găsit absolut nimic în comună. Noi nu aveam iluminat public, infrastructură și nici utilități. Nu am fost ajutată de Consiliul Județean, deși pe vremea aceea PDL-ul era în vogă. Consiliul Județean ajuta doar comunele mari. Noi eram o comună mică și eram lăsată de o parte. Am fost o bătăioasă. Am pornit de la zero. Nu am câștigat alegerile în 2012 pentru că nu am fost sprijinită. ” a mărturisit candidatul la funcția de primar a comunei Dichiseni, Nicoleta Ganea.

  Întrebată de ce candidează din nou, Nicoleta Ganea a răspuns: „ Candidez pentru că am început unele proiecte care pur și simplu au rămas prafuite pe rafturi și nu au fost duse la finalizare. Acum a sosit momentul ca eu să le continui. Să aduc comuna la nivelul comunelor vecine, Roseți și Unirea care sunt un model pentru noi. ”

  Ce vă doriți să realizați în mandatul următor dacă veți câștiga alegerile pentru funcția de primar al comunei Dichiseni?

13228151_1075709632505182_1145216494_n

  Nicoleta Ganea: „ Prioritatea mea numarul 1 ramâne infrastructura, rețeaua de canalizare și drumurile.

  Printre proiectele de dezvoltare a comunei în perioada 2016-2020, se numără:

 • Transparența și asumarea responsabilității privind utilizarea bugetului local al comunei Dichiseni.

 • Purificarea apei printr-un sistem de filtrare, pentru a deveni potabilă și evitarea întreruperilor de alimentare cu apă.

 • Accesarea și atragerea de proiecte cu fonduri nerambursabile pentru programele de dezvoltare existente.

 • Atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă pentru locuitori.

 • Sprijinirea materială pentru dezvoltarea parohiilor din cele 3 sate și introducerea mânăstirilor în circuitul turistic rural.

 • Păstrarea tradițiilor prin construirea activităților desfășurate în comună cu ocazia sărbătorilor.

 • Dezvoltarea echipei locale de fotbal în care sunt implicați tineri localnici și modernizarea terenului de joc.

 • Implementarea proiectului „ Dezvoltarea structurii rutiere în comuna Dichiseni”, cu fonduri europene pentru asfaltare și construire rețea de canalizare.

 • Continuarea proiectelor începute.

  Pentru încheiere candidatul la funcția de primar al comunei Dichiseni, Nicoleta Ganea, a dorit să le transmită cetățenilor un mesaj: „ Să aveți încredere în mine că voi continua ceea ce am început în 2004. Doresc să facem din comuna noastră o comună modernă, un model pentru ceilalți. Promisiuni mari nu fac pentru că nu știu ce arierate are comuna Dichiseni în prezent. Voi face o nouă evaluare și le garantez oamenilor ca voi lucra cum am lucrat în perioada 2004-2012. Nu voi fi condusă de nimeni. ”

Elena Moise

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*