Inspectia Muncii a aplicat amenzi de aproximativ 400.000 de euro în cinci zile

  Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 16 – 20 mai 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 396.155 de euro, adică 1.277.700 de lei. Au fost depistate 169 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 56 erau din judetul Arges. munca_la_negru_55646800

  În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 1.277.700 de lei din care 940.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 437 de angajatori.

  În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 505.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 73 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus 3 opriri de echipamente si sistarea activitătii la 2 locuri de muncă.

  ”Ne-am declarat preocuparea permanentă pentru începutul carierei tinerilor care, la începutul activitătii lor sunt expusi riscurilor de accidentare. Luna aceasta s-a derulat etapa natională a concursului ”stiu si aplic”, actiune care a avut drept obiectiv conştientizarea tinerilor elevi, viitori lucrători şi a profesorilor, privind riscurile de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă. În acelasi timp concursul si-a propus atragerea acestora în activităţi de studiere şi aplicare a securităţii şi sănătăţii în muncă fiind inclus de Ministerul Educatiei Nationale, în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale şi a fost susţinut de Punctul focal pentru România al Agenţiei Europene de Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA), Universitatea „Al. I. Cuza” şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iasi. Astfel ne asumăm responsabilitatea dezvoltării unei culturi de securitate alături de toti actorii implicati, de pe băncile scolii până când se ajunge la procesul de muncă din relatia angajatori – angajati.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

I.T.M. CĂLĂRAŞI

  In saptamana 16 – 20 mai 2016, ITM Calarasi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comert produse chimice, agricultura, transport, telecomunicatii, constructii, abatoare, confectii metalice.

Rezultatul controalelor:

  • relatii de munca– s-au efectuat 42 controale, au fost sanctionati 2 angajatori, s-a depistat 2 persoana care lucrau fara forme legale si s-au aplicat amenzi in valoare de 20000 lei.

  • securitate si sanatate in munca – s-au efectuat 35 controale, 35 angajatori au fost sanctionati ,s-au aplicat 34 avertismente, si s-au aplicat amenzi in valoare de 6000 lei. . Razvan Ilie MESESEANU- Inspector Sef.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*