Fotbal / Liga 2 – UTA şi Dunărea Călăraşi, penalizate şi ele de Comisia de Licenţiere în cazul în care ajuns în Liga 1. Arădenii pot începe cu minus de puncte, ca Rapid

  Instanţa de Fond a Comisiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal a decis astăzi, 25 mai, să aplice penalizări pentru patru echipei care şi-au depus dosarele pentru obţinerea licenţei pentru următorul sezon al Ligii 1. Sancţiunile sunt din pricina restanţelor salariale.mare 2

  Pe lângă depunctarea echipelor CFR Cluj, ASA Târgu Mureş şi Petrolul Ploieşti, cu 9 puncte prima, respectiv 6 celelalte două, pentru următorul sezon al Ligii 1, Instanţa de Fond a Comisiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal a decis ca şi trei echipe din Liga 2 care au cerut licenţă să fie sancţionate în cazul în care vor ajunge în prima ligă. Potrivit AGERPRES, surse din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au comunicat că Rapid Bucureşti va începe cu -6 puncte, UTA Bătrâna Doamnă a primit 3 puncte penalizare şi 120.000 de lei, iar Dunărea Călăraşi o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

  Deducerea de puncte se va realiza în clasamentul Ligii 1, ediţia 2016-2017. În cazul clubului Petrolul, care a retrogradat matematic în Liga 2, nu se va aplica sancţiunea ce includea şi o amendă de 120.000 de lei. De asemenea, grupările din eşalonul secund UTA Bătrâna Doamnă şi Dunărea Călăraşi vor fi sancţionate numai dacă reuşesc promovarea în noul campionat al Ligii 1.

  Deciziile luate de instanţa de fond nu sunt definitive, cluburile putând depune memorii la comisia de apel a Departamentului de Licenţiere din cadrul FRF care va analiza cazurile până la sfârşitul lunii mai. Ultima cale de atac pentru cluburile sancţionate este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Cătălin Nițu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*