Dunărea a învins UTA Arad într-un derby istoric!

  Fotbal / Liga 2 / baraj: Dunărea Călărași – UTA Arad 3 – 1

  Dunărea Călărași a câștigat cu scorul de 3 – 1 primul meci din dubla cu UTA Arad în fața a peste 6000 de spectatori, la capătul unui meci istoric, exemplar! Călărășenii au demonstrat încă o dată că au valoare și se pot bate pentru prima dată în istoria clubului pentru un loc în Liga 1! Din cei 90 de ani de existență, clubul de fotbal de pe malul Borcei nu a ajuns niciodată la o astfel de performanță.IMG_1441

  „Spartanii„ lui Adrian Mihalcea au arătat un fotbal de calitate pe stadionul „Ion Comșa„ din Călărași în meciul tur cu UTA Arad, formație venită din seria a 2-a a Ligii a 2-a. Călărășenii au pregătit această partidă destul de bine și au reușit să se impună cu un scor care le dă mari speranțe pentru returul cu arădenii. Valentin Alexandru, un atacant de calibru a marcat de două ori în partida cu UTA, chiar la 4 minute de la începul partidei și la finalul primei părți (45). Oaspeții au punctat o singură dată în acest meci prin Strătilă (43). Spre finalul unui meci impresionant în care Dunărea a ratat și alte ocazii de gol, Bodo Kanda a stabilit scorul final cu o execuție spectaculoasă în minutul 80.

  Echipa de pe malul Borcei, obține o victorie foarte importantă și se pregătește acum pentru returul cu UTA, care se va juca sâmbătă, 4 iunie de la ora 18:00 în direct de Digi sport 1. „Meciul de la Arad nu va fi deloc ușor„, spunea Adrian Mihalcea la finalul partidei de la Călărași. Dacă trec de UTA, „spartanii„ lui Mihalcea vor juca cu FC Voluntari un alt meci de baraj pentru a ajunge în Liga 1.

  Au evoluat echipele:

  Dunărea Călărași: C. Lungu – Ţenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, Sil. Matei – Vădrariu (Val. Balint ’32, Val. Andrei ’81), Sg. Popescu, Kanda, Alami (M. Chiţu 90+4) – Al. Stoica, Val. Alexandru.

  Rezerve: Gab. Popa – Săftescu, Preoteasa, M. Ştefan.

  Antrenor: Adrian Mihalcea.

  UTA Arad: Bg. Miron – D. Covaci, Al. Manea, Botiş (cpt.), Burlă – Strătilă (Cip. Rus ’72), Chindriş, I. Tănase (Jorza ’63), D. Copil (Ad. Petre ’86) – D. Man, Curtuiuş.

  Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Gligor, M. Vlad, Cr. Costin.

  Antrenor: Roland Nagy.

  Arbitru: Marius Avram (Bucureşti), asistenţi Mircea Orbuleţ (Bucureşti) şi Ovidiu Artene (Vaslui). Observatori Cristian Nica (Ploieşti) şi Adrian Mihalcea (Bucureşti).

  Mihalcea: „Mergem cu prima șansă la Arad„

 Tehnicianul Dunării a declarat în direct la Digisport 1, după meciul câștigat de Dunărea că echipa sa are prima opțiune de calificare în meciul următor.

  „Nu vreau să cuantific câte şanse mai avem în acest moment, important e că am câştigat prima manşă la două goluri diferenţă. Păcat că am primit gol pe teren propriu, la una din rarele lor ocazii. Păcat că nu am reuşit să batem la o diferenţă mai mare, dar mergem cu prima şansă la Arad. Vom merge în retur să câştigăm, se vede că nu suntem o echipă care să se apere. Sper să trecem de această rundă şi să încercăm să obţinem promovarea cu FC Voluntari“, a declarat Adrian Mihalcea pentru DigiSport.IMG_1380

  Coregrafie unică la Călărași

  Fanii Dunării Călărași au pregătit o coregrafie impresionantă la derby-ul cu UTA Arad. Mesajul transmis de ultraşii galben-albaștrii a făcut referire la faptul ca elevii lui Mihalcea să se dăruiască total pe teren și acest vis frumos să-l facă realitate. „Acest vis nu-l faceți un coșmar, dăruiți-vă total!„, , a fost mesajul afişat de galeria echipei de pe malul Borcei, care a susținut formația locală pe tot parcursul meciului, afișând la începutul partidei 16 steaguri în culorile grupării.

  Moțățăianu: „Nu-i da galben, domn arbitru, că azi e ziua lui„

  Laurean Moțățăianu (nea Moți), crainicul stadionului Municipal, i-a făcut pe spectatori să râdă la o fază la care Dumitru Copil a primit cartonaș galben de la arbitrul Marius Avram. ”Nu-i da galben, domn’ arbitru, că azi e ziua lui!”, a fost fraza antologică a lui nea Moți care s-a auzit și în direct pe postul de televiziune Digisport 1. ”Jucătorul cu numărul 9 avertizat se numeşte Copil. Dumitru Copil”, a continuat Moțățăianu. Avram l-a avertizat pe Copil dar spectatorii au bufnit în hohote.

  Departamentul comunicare – AFC Dunărea 2005 Călărași

  Cătălin NIȚU- Ofițer de presă, acreditat FRF

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*