20 de biciclişti sancţionaţi contravenţional, de poliţişti

  Poliţiştii rutieri au desfăşurat în perioada 30-31 mai 2016 o acţiune privind combaterea nerespectării regulilor de circulaţie de către biciclişti, căruţaşi, motociclişti/mopedişti, care face parte din campania poliţiei rutiere “ALEGE VIAŢA”. 760x0-00-65

  Scopul acţiunii a fost impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea bicicliştilor, căruţaşilor, motocicliştilor/mopediştilor care nu respectă regulile de circulaţie.

  Prin acest tip de acţiuni se doreşte conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere produse această categorie de participanţi la trafic.

  Au fost aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, din care 20 au fost aplicate bicicliştilor, 4 căruţaşilor şi 2 mopediştilor.

  De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare, totodată fiind constatată şi o infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Recomandări ale poliţiştilor, pentru bicicliștiatentie

   Având în vedere încălzirea vremii, iubitorii mișcării pe două roți au început să iasă la plimbare cu bicicleta. Pentru un trafic în condiții civilizate și de siguranță, bicicliștii trebuie să respecte regulile de circulație și să se echipeze corespunzător.

    Poliția Română recomandă tuturor celor cărora le place să meargă cu bicicleta:

 • Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător;

 • Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

 • Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant);

 • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic;

 • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul;

 • La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

 • Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă;

 • Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul;

 • Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice;

 • Poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața.;

 • Circulând cu bicicleta, nu te agăța de vehicule aflate în mers;

 • Nu transporta pe bicicletă altă persoană.

Accident rutier

BN45915accident

   În dimineaţa de 02 iunie 2016, pe DN 3, în afara localității Plevna, un bărbat de 37 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă deosebit de periculoasă şi a carosabilului umed, a pierdut controlul autoturismului, părăsind partea carosabilă şi răsturnându-se.

   Din accident a rezultat vătămarea corporală a unui băiat de 19 ani, pasager în autoturism, care a fost transportat la Spitalul Universitar Bucureşti.

   Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

   Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*