Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţişti

 • În dimineaţa de 05 iunie 2016 poliţiştii au depistat în comuna Dorobanţu un minor din localitate care conducea pe drumurile publice un ggggggmoped fără a poseda permis de conducere.

 • La data de 05 iunie 2016 agenţii de poliţie au depistat un bărbat de 37 ani din comuna Spanţov în timp ce conducea un ATV neînmatriculat.

 • În ziua de 05 iunie 2016, un bărbat de 31 de ani din Călăraşi care nu poseda permis de conducere a fost prins de poliţişti în timp ce conducea în comuna Borcea un motocros neînmatriculat.

 • Poliţiştii rutieri au identificat, în seara de 05 iunie 2016, un bărbat de 38 de ani din municipiul Călăraşi care conducea un autoturism deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 • În comuna Mânăstirea, un bărbat de 45 ani din localitate a fost prins de poliţişti în ziua de 05 iunie 2016 conducând un autoturism cu o concentraţie alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 • Un bărbat de 22 ani, din comuna Nana, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea fără a poseda permis de conducere, pe raza localităţii Nana, un autoturism. La solicitarea organelor de poliţie bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi prelevarea mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

 • În noaptea de 05/06 iunie 2016 un bărbat de 19 ani din Călăraşi a fost prins de poliţişti în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism care avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

  În toate situaţiile au fost demarate cercetări în dosarele penale întocmite sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii atrag atenţia: Cedează volanul dacă ai băut!

Conştientizaţi efectele consumului de alcool asupra organismului:

  • scăderea percepţiei în mod deosebit a percepţiei vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual şi a capacităţii de analiză prin evaluarea incorectă a distanţelor şi vitezelor de deplasare

  • instalarea unei stări de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic

  • scăderea concentrării şi atenţiei scăderea reflexelor şi a vitezei de execuţie a mişcărilor; de multe ori, pe fond de oboseală se instalează şi o stare de somnolenţă foarte periculoasă.

  Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*