Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată în localitatea Fundulea

  Un cetățean din orașul Fundulea a descoperit două proiectile perforante de calibrul 34 mm (muniţie rămasă neexplodată) în timp ce efectua săpături în propria gospodărie.

gggggggg

  Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul

 În data de 09.06.2016, ora 06.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza orașului Fundulea, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a două proiectile perforante de calibrul 34 de milimetri.

  Respectivele elemente de muniţie rămasă neexplodată au fost descoperite de către un cetățean, Robert Ș., în timp ce săpa în propria gospodărie.

 Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

  Specialiştii pirotehnişti au intervenit cu o autospecială şi au ridicat elementele de muniţie rămasă neexplodată, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii.

  Recomandări ale I.S.U. Călăraşi :

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

  De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*