Bărbaţi, bănuiţi de furt, reţinuţi de poliţişti

  Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Grădiştea, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Cuza Vodă au reţinut doi bărbaţi din comuna Cuza Vodă, bănuiţi de săvârşirea a trei infracţiuni de furt, în cursul lunii mai 2016.

  În ziua de 13 iunie 2016, poliţiştii au probat activitatea infracţională a doi bărbaţi, în vârstă de 18 , respectiv 22 ani, din comuna Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt.

  Astfel, cei doi, în cursul lunii mai a.c. au pătruns în curtea unor locuinţe din Cuza Vodă de unde au sustras mai multe unelte electrice.81061927

  Față de aceştia a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunere de arestare preventivă.

  Bărbaţii au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

  Conducere fără permis- dosar penal

  Agenţii de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Ştefan cel Mare, în ziua de 13 iunie 2016, au prins un bărbat, de 48 ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul, pe raza comunei, fără a poseda permis de conducere.

  În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

  Depistat de poliţiştii rutieri sub influenţa alcoolului

  La data de 13 iunie 2016, poliţiştii din Budești, au prins un bărbat, de 34 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea pe D N 4, în interiorul localității Frumușani, un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului.

  Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

  Recomandări ale poliţiştilor pentru o vacanţă de vară în siguranţă

  Legislația prevede clar cum trebuie să se comporte un pieton pe stradă. Elevul care a împlinit 7 ani, ca participant la traficul rutier, ar trebui să cunoască câteva reguli elementare înainte de a porni la drum.

  • Pietonul se poate deplasa doar pe trotuar sau pe calea pietonală. În lipsa acestora, se poate deplasa pe marginea drumului. În cazul în care nu există nici margine sau pe aceasta se află anumite obstacole, pietonul poate să meargă pe carosabil, dar trebuie să ocupe locul cel mai din margine și să permită accesul vehiculelor care trec.

  • Atunci când circulă pe marginea unui drum sau pe carosabil, pietonul are obligația să se deplaseze pe partea stângă a acestuia, în direcția sa de mers.

  • Dacă pietonii se deplasează pe carosabil, trebuie să o facă în șir – unul după altul. Doi pietoni pot merge unul lângă celălalt doar în cazul în care, pe acest drum, nu există trafic intens și vizibilitatea este foarte bună.

  • În cazul în care lipsește marginea sau trotuarul, pietonul poate folosi pista pentru biciclete. În acest caz, va avea însă obligația de a permite trecerea bicicletelor.

  • O coloană de pietoni cu vârste de maxim 10 ani se deplasează obligatoriu pe trotuar. Atunci când nu există trotuar, se poate deplasa pe maginea drumului, iar în cazul în care nu există, pe carosabil. Pe carosabil și marginea drumului, deplasarea se face pe partea stângă. Pietonii cu vârste de maxim 10 ani pot merge doar câte doi, sub supravegherea a cel puțin unei persoane adulte.

  • Un loc aparte este zona de reședință, marcată cu un semn special. În această zonă, pietonul are prioritate față de vehicule, deci poate utiliza toată lățimea drumului sau poate traversa în orice loc. Trebuie reținut totuși faptul că acesta nu este un loc în care traficul vehiculelor este interzis, așadar trebuie păstrată atenția!

  • Un copil cu vârsta de până la 15 ani, care se deplasează pe drum după lăsarea întunericului, în afara unei zone construite, este obligat să poarte elemente reflectorizante.

  • Sub nicio formă nu are voie să intre în mașina unei persoane străine, care îi propune copilului să-l conducă acasă, chiar dacă persoana pare a fi amabilă și declară că îi cunoaște părinții.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*