Tănase Marieta: „ Tot timpul anului producem legume proaspete ”

111-300x156 Oameni de succes ai Călărașiului

  Tănase Marieta: „ Ne-am început activitatea în urmă cu 10 ani, cu ajutorul băieților, care în perioada studenției au mers pentru efectuarea stagiului de practică în horticultură în Anglia. La terminarea studiilor au hotărât să rămână acolo, unul profesor de matematică, iar celălalt asistent social”

223-300x153 Oameni de succes ai Călărașiului

  „ În urmă cu 2 ani , cel mic la insistențele noastre s-a întors acasă pentru a ne ajuta în dezvoltarea acestei afaceri de familie. În prezent avem 20 de solare, 2 ha de grădină și o mică livadă. Tot timpul anului producem legume proaspete și comercializăm produsele de acasă și în piața Orizont, unde avem o mică tarabă. Statul român nu ne-a ajutat în niciun fel, am încercat să depunem proiecte peste proiecte, dar de fiecare dată ne-am lovit de birocrație și legislația greoaie și schimbătoare. De aceea am hotărât în consiliul de familie ca profitul obținut într-un an să-l reinvestim pentru construcția unui nou solar. Nu avem angajați, lucrăm împreună eu , soțul, fiul, nora, socrul. Folosim numai sămânță hibrid produsă în rasadnița proprie, beneficiem de un sistem de încălzire cu apă caldă, producem răsaduri primăvara foarte devreme. Profitul nu este prea mare, dar în schimb avem satisfacția că am reușit. Noi am locuit în municipiul Călărași, soțul meu Sandu a fost fotbalist, iar eu am lucrat în învățământ timp de 12 ani, dar la insistența copiilor, care au văzut cum se lucrează în afară am început această mică afacere. În comuna Dichiseni, nimeni nu mai încercase niciodată să înceapă o afacere de acest gen. Nimeni nu ne dădea nicio șansă, dar de la 3 solare cu care am început, am ajuns după 10 ani să ne extindem aproape de șapte ori mai mult”

Captureyhkkk-300x155 Oameni de succes ai Călărașiului

  „ Una dintre marile probleme cu care ne confruntăm este concurența neloială făcută de depozitele en-gross și supermarketuri. Noi începem producția foarte devreme și ne este foarte greu să convingem consumatorii că produsele noastre sunt românești și că nu folosim îngrăsăminte chimice. Plantăm roșiile pe la mijlocul lui februarie și undeva la începutul lui mai suntem cu ele deja în piață. Pe mulți dintre clienții care nu credeau că este posibil așa ceva a trebuit să îi aduc în solar să se convingă singuri. În curând vom ieși pe piață cu ardei kapia și vom avea aceiași problemă, vor spune din nou că sunt importați din Turcia, Spania. Clienții sunt foarte suspicioși ”444-300x149 Oameni de succes ai Călărașiului

  În timp ce comunicam cu doamna Tănase, s-a apropiat și fiul acesteia, Liviu Tănase, ”vinovatul principal” de începerea acestei afaceri de familie.

115-300x154 Oameni de succes ai Călărașiului

  „ În anul 2005 ne-am apucat de construcția primului solar și în prezent am ajuns la 5000 metri pătrați acoperiți cu folie. Această activitatea implică multă muncă, mult stres, multă bătaie de cap, dacă aș da timpul înapoi nu m-aș mai apuca de așa ceva. Acum este prea târziu, investiția este făcută și trebuie să merg până la capăt. Activitatea într-un solar începe în luna ianuarie cu semănatul în turbă, în alveole, pus pe paturi încălzite termic și undeva pe 20 februarie începem plantarea răsadului în solar. Avem culturi alternative, practic cultivăm ceva tot timpul, nu ne permitem niciodată să ne luăm concediu. Cel mai bun lucru pe care l-am învățat în străinătate este respectul față de consumatori exprimat prin informarea corectă și calitate. Cu cât vom învăța mai repede să respectăm aceste standarde cu atât va fi mai bine. Transmit cititorilor ziarului Realitatea din Călărași precum și tuturor clienților noștri să cumpere cu încredere produsele noastre românești, naturale și de cea mai bună calitate ” , a declarat Liviu Tănase

 VIDEO AICI [CLICK]

7504 vizualizari in total 2 vizualizari azi

3 thoughts on “Oameni de succes ai Călărașiului

  1. Faceți un clipe video și mergeți la tv ,mergeți la firme de publicitate ,exista un pătrat în piață Orizont , un ecran mare deasupra aceleași locații, voi la taraba sa aveți o tableta în care sa ruleze filmuletul care sa conțină totul de când începeți din februarie și pana culegeti. Faceți probe din pământul din solar și cu hârtiile obținute care arata ca nu folosiți chimicale ,le arătați clienților. Eu va cred ca încercați sa vindeți marfa de buna calitate,însă frica mea este ca datorita concurentei neloiale ve ți fi obligați sa folosiți și voi chimicale. Lumea nu mai crede și nici nu poate sa facă diferența între un produs Eco și unul plin de chimicale. Trebuie sa reușiți sa convingeți lumea ,trebuie sa consumam produse românești sănătoase , doar așa vom reuși sa fim și noi mai bine. Trebuie sa producem ,sa vindem și sa creștem economic. Va doresc mult Succes și nu va opriți!

    1. Am si eu gradina mare cu solar.Nu se poate face agricultura 100% ecologica.Eu am plantat toate legumele fara sa folosesc chimicale. Ce sa vezi zilele trecute dupa plaoie , toti castravetii si toate rosiile aveau purici si paianjeni, Nu mai zic de mana la vie. Deci am facut tratamente, cu CHIMICALE. Nu se poate altfel. Cartofii sint plini de gindaci de colorado-trebuie tratament cu CHIMICALE. Va rog spuneti adevarul.nu exista agricultura bio 100%.Am uitata sa spun ca noi nu producem pt piata.

  2. Felicitari,Marieta.Chiar astazi (sambata) am cumparat rosii si castraveti de la Sandu si vorbeam despre ce se vede in curtea voastra si despre cat de mult v-ati extins.Am admirat tot ce se vede in curte,inclusiv masa lunga de sub umbrar! Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *