Accident rutier extrem de grav cu 4 victime în comuna Frumușani

Grav accident rutier cu 4 victime în comuna Frumușani, pe DN 4, km 34

 

Un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Budești au acționat rapid pentru pentru extragerea și acordarea primului ajutor în cazul a patru persoane, care au suferit mai multe traumatisme în urma unui grav accident rutier

 

La locul accidentului s-au deplasat și un elicopter SMURD din Capitală și două ambulanțe S.A.J. din Budești

 

În data de 20.06.2016, ora 18.08, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Budești au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localității Frumușani, pe DN 4, la km 34, la un grav accident rutier, după ce un autoturism de teren (înmatriculat în municipiul București) a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului, rezultând patru victime, dintre care una decedată.

La sosirea  echipajelor de intervenţie la locul accidentului, în autoturismul puternic avariat în urma impactului violent se aflau patru persoane încarcerate, două de sex masculin și două de sex feminin.

Echipajul de descarcerare a intervenit cu echipamentele din dotare și a extras persoanele blocate în autovehicul.

Două dintre victime, ambele de sex feminin, au fost preluate de echipajele S.A.J. sosite la locul accidentului și transportate la spital.

 

O a treia victimă de sex masculin a fost preluată de un elicopter  SMURD și transportată la un spital din Capitală, iar pentru cea de-a patra persoană nu s-a mai putut face nimic, aceasta fiind declarată decedată de către medic.
Intervenţie la incendiu de locuinţă în municipiul Călărași, pe strada Dobrogei

 

Un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului Călărași a acţionat rapid pentru stingerea  incendiului cu o autospecială de capacitate medie timp de aproximativ 20 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenței proprietarului care a uitat o țigară aprinsă în dormitor în apropierea unor materiale textile

 

          În data de 18.06.2016, ora 07.33, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat să acţioneze pe raza localității, pe strada Dobrogei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la dormitorul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând lui Marian C.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta mocnit şi cu fum dens la un dormitor al casei, existând risc de extindere la celelalte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenței proprietarului care a uitat o țigară aprinsă în dormitor, în apropierea unor materiale textile.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 20 de minute.

În urma incendiului au ars: 20 de kg de materiale textile și o saltea de pat, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 700 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

 

Intervenţie la incendiu de miriște în comuna Chiselet

 

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Chiselt au acţionat pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de aproximativ o oră și 10 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii

În data de 20.06.2016, ora 00.53, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Chiselet a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii,  pentru stingerea unui incendiu de miriște izbucnit pe un teren agricol, proprietate individuală, aparţinând lui Ștefan R.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul de miriște se manifesta cu flacără şi cu fum dens pe o suprafață de aproximativ nouă hectare, existând risc de extindere a arderii la solele învecinate cu porumb.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Chiselet s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 10  minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii.

În urma incendiului au ars vegetație uscată și miriște pe o suprafață de aproximativ nouă hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăți, la solele cu porumb aflate în imediata apropiere, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*