Recomandări ale polițiștilor pentru zilele călduroase

186071_articol

  Poliţiştii Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi recomandă conducătorilor auto ca, în zilele călduroase cum sunt cele din această săptămână, să îşi calculeze astfel drumurile încât să circule cu vehiculele înainte de ora 10:00 şi după ora 18:00, pentru a fi feriţi ei, copiii, bătrânii ori alţi pasageri de razele soarelui prea puternice.

  Poliţiştii îi atenţionează pe conducătorii auto, care au probleme medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la condus măcar în orele când soarele este foarte puternic.

  Dacă vehiculul a stat în soare, înainte de a pleca la drum, trebuie să se pornească instalaţia de climatizare pentru a crea un minim confort termic care să permită deplasarea în siguranţă.

  Cei care sunt nevoiţi să se deplaseze cu maşinile la orele de arşiţă, trebuie să oprească cât mai des la umbră, pentru a se odihni şi a se hidrata.

  Instalaţia de climatizare din maşini şi starea tehnică a vehiculelor trebuie verificată înainte de plecarea la drum, precum şi verificarea presiunii din pneuri, gradul de uzură a pneurilor şi racordurilor.

  Şoferii trebuie să adapteze viteza maşinilor la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, pentru că temperaturile mari înregistrate la nivelul asfaltului de pe şosea face să scadă aderenţa pneurilor şi implicit creşterea spaţiului de frânare.

  Nu în ultimul rând, respectaţi semnalele şi indicaţiile poliţiştilor în zonele de deviere a traficului rutier, atunci când administratorul drumului public şi Poliţia Rutieră dispun parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*