Vasile Iliuță: „ Cine nu va ține ritmul cu mine,va pleca singur! ”

DSCN9895

  Vasile Iliuță, noul președinte al Consiliului Județean, a declarat miercuri, 22 iunie într-o conferință de presă părerea lui în urma alegerii celui care va conduce timp de 4 ani Consiliul Județean.

  „ Am preluat inițiativa de a ține conferința de presă deoarece după alegerile locale Partidul Național Liberal a lăsat în așteptare funcția de președinte creeându-se o competiție internă în cadrul partidului. Cu toții stim că a fost o competiție unde au fost invitați toți primarii și consilierii județeni aleși pentru a-și putea exprima dorința de a alege cine să conducă Consiliul Județean pentru 4 ani. Am fost inițial în competiție cu Valentin Barbu și Marian Dinulescu, care a decis să se retragă din cauza faptului că nu a avut susținerea președintelui județean. Așa am rămas în competiție doar eu și domnul Barbu, care a fost susținut de Răducu George Filipescu. Eu am avut susținerea primarului și a consilierilor județeni. În urma votului, rezultatele au arătat că eu am primit susținerea a 39 dintre cei 59 prezenți. Unul nu a putut să își exprime dreptul la vot, deoarece nu a fost prezent, un buletin a fost nul, iar restul de 12 voturi le-a obținut Valentin Barbu. În urma acestui vot s-a stabilit că eu, Vasile Iliuță, sunt cel care va conduce Consiliul Județean pentru viitorii 4 ani. ”

  Cât despre posibile surprize care ar putea să apară la validarea votului, acesta a dorit să precizeze: „ Ședința de validare a Consiliului Județean și de votare a președintelui împreună cu cei doi vicepreședinți va avea loc vineri la ora 18:00. Nu o să apară surprize la vot, suntem echipa câștigătoare care am câștigat alegerile locale din județul Călărași. Avem 17 consilieri din totalul de 31 de consilieri. L-am invitat pe președintele Blaga să fie prezent la ședința de formare a consiliului județean, care a mărturisit că este încântat și va fi prezent. Nu există niciun risc. Discuția care am avut-o cu Răducu George Filipescu a fost clară, că cel care va fi desemnat va fi cel care va fi susținut necondiționat de toți consilierii județeni. Nu mai este niciun caz contrar, a fost doar o competiție internă. Vicepreședinții au fost propuși de mine. I-am propus pe Marian Dinulescu și Valentin Barbu. Am hotărât să îi iau în echipă cu mine deoarece ei sunt persoanele cele mai potrivite și experimentate ca să poată să conducă împreună cu mine. Ziua de vineri o consider o zi fără surprize, o zi în care voi renunța la mandatul de parlamentar și voi prelua conducerea Consiliului Județean, după o conducere de 12 ani a lui Răducu George Filipescu. ”

  „ Dan Motreanu și Raluca Surdu sunt cei care trebuie să își păstreze mandatul de parlamentar deoarece au recunoașterea primarilor și a partidului. Dacă vrem să rămânem un partid important în zona de sud a României, trebuie să ne păstrăm și parlamentarii. Avem nevoie să dezvoltăm Călărașiul, să aducem investitori. Dacă din 4 în 4 ani schimbăm parlamentarii nu facem nimic. ” , a mai adăugat acesta.

  Viitorul președinte al Consiliului Județea, Vasile Iliuță a mărturisit și părerea lui în legătură cu alegerea care a avut loc: „ Consider că votul de la Consiliul Județean nu s-a dat pe proiectele care fiecare și le-a spus. Eu cred că votul s-a dat pentru omul care vine, cu ce vine și de ce să fie Iliuță. Faptul că am plecat primar într-o comună și am ajuns parlamentar mi-a permis să fiu în fața colegilor cel favorit, să fiu votat. Asta înseamnă să creadă în cineva care poate să facă mult mai mult. Am fost pus pe listă ca și consilier județean, iar când am devenit consilier județean am emis și pretenții că vreau să rămân la Consiliul Județean și să candidez pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, iar asta s-a și întâmplat. Răducu George Filipescu nu și-a dorit să rămân la Călărași ca și viitor președinte, considerând că sunt bine venit în echipă cu el ca parlamentar. Asocierea și fuziunea cu PNL-ul mi-a cam tăiat din multe dorințe și aspirații politice. A trebuit să intru într-o echipă mare. Sunt mândru că sunt în echipă cu cei 37 de primari pe care PNL-ul i-a câștigat în județ. A trebuit să accept drumul pe care Filipescu mi-l indica. Am adus și eu aportul meu în acest câștig de 17 consilieri. Dacă eram în competiție cu altcineva, chiar și cu Dinulescu, era posibil ca Iliuță să nu câștige. Colegii au ținut cont și de diferența de valoare. Cred că a contat foarte mult și retragerea lui Marian Dinulescu. Pe domnul Barbu nu l-a recomandat experiența politică. ”

  Vasile Iliuță a dorit să încheie prin prezentarea planurilor de viitor pe care le are: „ Cei care pot ține pasul cu mine rămân în echipă, ceilalți vor pleca singuri. Primul proiect pe care l-aș pune în practică ar fi să iau tot ce înseamnă direcțiile Consiliului Județean și să le duc în teritoriu. La ședința viitoare vă voi spune exact de ce se va ocupa fiecare vicepreședinte. Aparatul tehnic din Consiliul Județean este un aparat funcțional. Vreau să fac administrație, nu politică. Vreau să conduc prin consilieri. O să aleg un consilier pentru fiecare domeniu. ”

  Elena Moise

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*