Schimbare majoră pentru obținerea permisului de conducere

Guvernul a adoptat un pachet de măsuri destinate simplificării procedurilor şi reducerii eforturilor cetăţenilor de procurare a unor documente, precum şi consolidării procesului de digitalizare la nivelul administraţiei publice centrale.

NOUL-COD-RUTIER-2015-PERMIS-AUTO-8-CLASE-890x395

Una dintre măsurile adoptate de Guvern vizează modul în care românii îşi vor obţine permisul de conducere.

Pentru a reduce riscurile de corupţie în obţinerea permisului auto şi având în vedere cazurile mediatizate care au scos la iveală riscuri la adresa siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, se va implementa un sistem de monitorizare şi verificare a desfășurării examenului pentru obţinerea permiselor auto.

Proba teoretică se înregistrează video, iar cea practică audio și video.
Cea mai mare parte a măsurilor incluse în acest pachet răspund sugestiilor primite din partea cetăţenilor prin intermediul platformei online de consultare publică maisimplu.gov.ro, prin intermediul căreia s-au primit peste 3.300 de propuneri şi aproximativ 32.000 de persoane care au susţinut propunerile deja postate.

Multe dintre solicitări au vizat plata taxelor online pentru cât mai multe categorii de taxe şi impozite, reducerea numărului de taxe şi hârtii, precum şi a numărului de copii de pe cartea de identitate, a copiilor legalizate solicitate cetăţeanului în relaţia cu administraţia publică, precum şi recunoaşterea documentelor emise în format electronic cu semnătură electronică.

Printr-o ordonanţă de urgenţă, Executivul a introdus o serie de noutăţi pentru reducerea birocraţiei, simplificarea şi digitalizarea procedurii de reducere a documentelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*