Intervenţie la incendiu de miriște în comuna Chirnogi

stingerea-incendiilor-miriste-4

  Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au acţionat pentru stingerea incendiu de miriște care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 hectare

  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii

  În data de 06.07.2016, ora 15.55, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului Oltenița a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Chirnogi, pentru stingerea unui incendiu de miriște care a cuprins două terenuri agricole, proprietăți individuale, aparţinând lui Nicușor B. și Gheorghe I.

  La sosirea echipajului de stingere, incendiul de miriște se manifesta cu flacără şi cu fum dens pe o suprafață de aproximativ zece hectare, existând risc de extindere a arderii la solele învecinate și la arbuștii din pădure.

  Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 30 minute.

  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii.

  În urma incendiului au ars: cinci hectare miriște de grâu (teren aparținând lui Gheorghe I.), trei hectare miriște de orz pe care se cultivase floarea-soarelui și două hectare de miriște de mazăre (teren aparținând lui Nicușor B.), fiind înregistrate pagube materiale în valoare de 20.000 de lei.

  Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăți, la solele aflate în imediata apropiere și la arbuștii unei păduri tinere, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*