Peste 1300 de călărășeni s-au încadrat în muncă cu sprijinul AJOFM Călărași

kep2noszfu99

  Ca urmare a implementării măsurilor active de stimulare a ocupării, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a judeţului Călăraşi a încadrat în muncă 1308 persoane, dintre care 762 persoane pe locuri de muncă pe perioada nedeterminată si 546 persoane pe locuri de muncă pe perioadă determinată.

  Prin măsura activă formare profesională, 347 de persoane au reuşit să ocupe un loc de muncă în primele 6 luni ale acestui an, în urma absolvirii unui curs de calificare/recalificare/specializare.

  Prin subvenţiile acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în scopul integrării în muncă a persoanelor considerate dezavantajate pe piaţa muncii, în cele 6 luni ale anului 2016 s-au încadrat în muncă 72 de persoane, dintre care: 55 şomeri cu vârsta peste 45 ani, 4 şomeri părinţi susţinători unici ai familiilor monoparentale, 2 şomeri care mai au 5 ani până la pensie, 9 absolvenţi de învăţământ, 1 persona cu handicap, precum şi 1 persoana cu vârstă până în 25 ani, cu risc de marginalizare socială.

  Datorită faptului că și-au găsit un loc de muncă înainte de a expira perioada de şomaj, 67 de şomeri au beneficiat de alocaţii pentru angajare. Alte 7 persoane au beneficiat de prime de mobilitate ca urmare a încadrării într-o localitate la peste 50 km faţă de localitatea de domiciliu și 1 persoana a beneficiat de primă de instalare pentru încadrarea într-o altă localitate cu schimbarea domiciliului.

  În urma serviciilor de informare şi consiliere profesională,1920 persoane şi-au găsit un loc de muncă, iar 363 persoane s-au încadrat în muncă în urma acordării serviciilor de mediere a muncii.

  ”Măsurile active pentru stimularea ocupării forţei de muncă se adresează atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor. Implementarea acestora are în vedere, pe de o parte, prevenirea şomajului şi creşterea şanselor de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, iar pe de altă parte, stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a şomerilor şi crearea de noi locuri de muncă.” a precizat directorul executiv al AJOFM Călărași, domnul Nicolae Chirana.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*