Amenzi în valoare de peste 290.000 de euro aplicate de Inspectia Muncii

inspectia-muncii

  Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 4 – 8 iulie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.306.500 de lei, adică 290.333 de euro. Au fost depistate 99 de persoane care desfăsurau activităti fără forme legale.

  În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 978.000 de lei din care 760.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală a unui angajator din judetul Arges. Au fost sanctionati 310 angajatori.

  În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 328.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 52 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 678 angajatori în domeniu.

  ”Prin actiunile inspectorilor de muncă vrem să creștem la nivelul asteptărilor pe care le are societatea de la o institutie cu atributii de control. Rezultatele înregistrate ne arată că este nevoie de eforturi conjugate care să îmbine preventia cu sanctiunile aplicate gradual, în functie de prevederile legale. Controlul fiecărui angajator presupune informare si comunicare dar trebuie înteles că toleranta este si rămâne zero fată de încălcarea legii.” –Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

I.T.M. CĂLĂRAŞI

In saptamana 4 – 8 iulie 2016, ITM Calarasi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comert, agricultura, transport, constructii, electricitate, silozuri, benzinarii, mobila.

Rezultatul controalelor:

  • relatii de munca– s-au efectuat 15 controale, au fost sanctionati 7 angajatori, s-au depistat 5 persoane care lucrau fara forme legale si s-au aplicat amenzi in valoare de 55000 lei.

  • securitate si sanatate in munca – s-au efectuat 21 controale, 21 angajatori au fost sanctionati si s-au aplicat amenzi in valoare de 4000 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*