Călărășenii la vântătoare de Pokémoni!
Pokemon GO, noul joc pentru mobil lansat de Nintendo, a devenit una dintre cele mai descărcate aplicaţii din lume, cu milioane de instalări în mai puţin de o săptămână.
De câteva zile, tot mai mulţi tineri, fete și băieți de toate vârstele, sunt absorbiți de acest joc, pentru unii acestă aplicație a devenit mai mult decât un joc, este aproape o obsesie.
Nu spune nimeni că este rău să te joci un joc pe mobil, dar pentru unii este o dependență, deja se pune accentul pe “echipe”, albastră, galbenă şi roșie.
Pokemonilor, aveți grijă unde vă ascundeți, “vânătorii” sunt în stare să își dea viața pentru a vă găsi.
Acestă aplicație, are are și o parte bună! De fiecare dată când un Pokemon apare pe hartă în zona în care te afli, ești nevoit să te deplasezi până în raza de atac, iar în acest fel, pokemonul poate fi capturat şi folosit în alte lupte și pentru paza altor puncte stategice, unde jucătorii își etalează cele mai bune capturi, reușind să domine “arena” Pokemonilor!
Primele jocuri Pokemon au apărut în Japonia în anul 1996 şi erau destinate consolei Nintento. Jucătorii încercau să captureze monştrii şi să îi pregătească pentru viitoarele bătălii cu alţi adversari. Cu timpul, franciza s-a extins, iar acum compania produce inclusiv jocuri pe tablă sau jucării. “Pokemon GO” aduce lumea jocului în lumea reală utilizând tehnologia numită realitate augmentată.
Jocul este asemănător unei căutări de comori. După ce utilizatorii descarcă aplicaţia, aceştia folosesc coordonatele geolocaţiei în care se află şi camera foto a telefonului pentru a captura monştrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi.
De exemplu, se ştie că monştrii trăiesc lângă râuri, lacuri sau oceane. Monştrii capturaţi pot fi folosiţi în bătăliile cu alţi utilizatori.
Nintendo a evitat să intre în lumea jocurilor mobile gratuite până acum puţin timp, când compania credea că acest lucru îi poate scădea valoarea portofoliului de jocuri. S-a axat pe modelul de business bazat pe console, iar în lună martie a acestui an a lansat prima aplicaţie pentru smartphone “Miitomo”.
Proiectul “Pokemon GO” a fost inspirat prima dată de glumă pe care a făcut-o compania de 1 aprilie 2014 când a ascuns monştrii Pokemon în hărţile de la Google Map, a spus un membru al echipei Niantic, Masashi Kawashima.
Câteva departamente de poliţie au avertizat utilizatorii aplicaţiei “Pokemon GO” că ar trebui să fie atenţi în jurul lor atunci când se joacă.
Pokemon Go este declarat unul dintre cele mai populare jocuri pentru mobil din toate timpurile. Pokemon Go îi pune pe utilizatori să exploreze lumea reală pentru a descoperi monștri virtuali, utilizatorii văzându-i prin camera smartphone-ului. De câteva zile, jocul se poate găsi official și pe Magazin Play, în acest fel, se pot bucura de aplciatie şi cei care nu au descărcat-o free de pe internet.
Mai mult, utilizatorii intră pe Pokemon Go, în medie, 43 de minute pe zi. Prin comparaţie, pe Whatsapp stau 30 de minute zilnic, pe Instagram – 25 min şi pe Messenger – 12 min.\
Ca o concluzie, cei care se bucură de această aplicație pe dispozitivele mobile, aveți grijă să nu vă cuprindă febra acestui joc încât să vă expuneți anumitor riscuri în viața reală!