Inspectia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 317.000 de euro în cinci zile

aaaaaaaa

  Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 11 – 15 iulie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.426.000 de lei, adică 316.888 de euro. Au fost depistate 154 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 38 erau din Bihor si 16 din Arges.

  În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 1.023.500 de lei din care 752.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 7 propuneri de cercetare penală. Au fost sanctionati 283 angajatori.

  În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 402.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 66 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 736 angajatori în domeniu.

  ”Crestem treptat numărul controalelor, spre 10% fată de anul trecut, cu intentia de a constientiza mai bine pe angajati cu privire la drepturi si informa pe angajatori despre obligatiile legale din domeniile relatii de muncă si sănătate, securitate în muncă. Sunt domenii sensibile precum comertul si constructiile care în plină vară au nevoie de actiuni concentrate de control care să contribuie la evitarea evenimentelor ce pun în pericol sănătatea si chiar viata lucrătorilor. Derulăm din ce în ce mai bine actiunile din operatiunea Cronos, împreună cu ANAF, cu scop preventiv si al alinierii la standarde similare a activitătii de control.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

I.T.M. CĂLĂRAŞI

  In saptamana 11 – 15 iulie 2016, ITM Calarasi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comert (produse alimentare, material lemnos, textile), agricultura, transport, constructii, panificatie.

Rezultatul controalelor:

  • relatii de munca– s-au efectuat 29 controale, au fost sanctionati 4 angajatori, s-au depistat 11 persoane care lucrau fara forme legale si s-au aplicat amenzi in valoare de 19000 lei, din care 10000 lei pentru munca fara forme legale. Pentru restul de 10 persoane depistate fara contract individual de munca, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Calarasi.

  • securitate si sanatate in munca – s-au efectuat 32 controale, 29 angajatori au fost sanctionati si s-au aplicat amenzi in valoare de 19500 lei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*