Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE” ediţia a XXIV-a, 12 – 15 August 2016

Afis Hora Mare 2016

   Consiliul Judeţean Călăraşi prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, organizează în perioada 12 – 15 August 2016, Festivalul Internaţional de Folclor “Hora Mare”.

   Hora Mare, de-a lungul edițiilor, și-a câștigat statutul de unul dintre cele mai bine cotate festivaluri internaționale de folclor la nivel național și începând cu acest an a fost integrat și în circuitul mondial CIOFF (Consiliul Internațional de Organizare al Festivalurilor Folclorice).

   În plus, feedback-urile primite de la ansamblurile folclorice care au participat la edițiile anterioare, ne confirmă faptul că, de-a lungul celor douăzecișipatru de ani, Festivalul ”Hora Mare” a ajuns să fie unul dintre cele mai apreciate și dezirabile festivaluri de gen din Europa.

   În cadrul acestei ediții, douăsprezece țări, printre care și România, își vor promova folclorul specific zonei de proveniență, prin programe spectaculoase de muzică și dansuri tradiționale, pregătite special pentru publicul călărășean.

   Ca în fiecare an, vor participa la paradă și vor urca pe scena ”Hora Mare”, cele mai reprezentative ansambluri din Județul Călărași, promovând astfel folclorul specific zonei ”Bărăganului”.

   De asemenea, pentru participarea în cadrul festivalului, Ansamblul folcloric ”Bărăganul” precum și Taraful Folcloric ”Bărăganul”, ale Centrului Cultural Călărași, pregătesc un program complex, plin de culoare, de dansuri și muzică tradițională autentice. De altfel, unul din coregrafii cu care s-a pregătit Ansamblul ”Bărăganul” în ultima perioada, domnul Marin Barbu, sau ”nea Marin” cum este cunoscut publicului larg, ne promite un adevărat spectacol autentic românesc, cu prezentarea unor noi dansuri populare tradiționale și prezentarea unor obiceiuri specifice românilor.

   Programul recitalurilor din cadrul Festivalului Internațional de Folclor ”Hora Mare”:

12 August 2016, recitaluri extraordinare susținute de solista de muzică etno Andra A. și de îndrăgitul Petrică Mâțu Stoian

13 August 2016, recitaluri susținute de solista de muzică etno Aida și de Constantin Enceanu

14 August 2016, recitaluri susținute de îndrăgitele soliste de muzică populară Nineta Popa și Elena Merișoreanu

15 August 2016, recitaluri susținute de formația de muzică etno ”Mândrele” și de Radu Ille

   Spectacolele se vor desfăşura, începând cu ora 18:00, pe scena amenajată special în fața Sălii de spectacole ”Barbu Știrbei”, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Călăraşi.

   În data de 15 August, ziua de închidere a celei de-a XXIV-a ediție a Festivalului ”Hora Mare”, se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*