ALERGAREA DE SÂMBĂTĂ… ÎN CĂLĂRAȘI!

ASCalarasi Logo - Cu BG

  Atunci când eram mică, bunica, ori de câte ori mă văitam că am mai făcut o „bubăîn plus la genunchi, îmi spunea așa: „Sănătatea nu este totul, dar în absența ei totul e nimic”. În încercarea ei de a mă face, probabil, să fiu mai precaută când alergam cu colegii de joacă pe la țară, chiar mi-a transmis, de fapt, un mesaj foarte puternic. Fa sport cu cap și inteligent pentru ca asta te ajută atât fizic, dar mai ales mintal.

  De atunci, cred, mi-am descoperit cea mai mare pasiune: ALERGAREA, care m-a făcut să fiu alt om. Mai pozitivă, mai sociabilă, mai deschisă la noi provocări productive și mai relaxata psihic! Chiar nu îmi amintesc ultima dată când am suferit vreo depresie, durere de cap, de spate etc.. și asta nu din cauza faptului ca alergarea mi-ar fi afectat memoria

  Dacă mi-ar cere cineva să scriu despre beneficiile alergării, probabil că aș umple câteva sute de pagini. Începând cu impactul asupra sănătății fizice și psihice și continuând cu toate acele lucruri care vin „la pachet” cu ieșirea din zona de confort și cu disciplina dobândită antrenându-te pentru un obiectiv (semi-maraton, maraton etc.). Toate acestea ne pot modela și transforma radical.

  Ei bine, fiind “fiartă” pe sport, cum imi place să glumesc și prospectând piața paginilor de facebook care încurajează și susțin sportul, de orice fel, am dat de o comunitate de oameni misto, care au aceeasi pasiune ca și mine: alergarea! Și fix despre ei aș vrea să vă povestesc astăzi!

_Large01

  ALERGAREA DE SÂMBĂTĂ CĂLĂRAȘI, căci așa se numesc ei pe facebook (https://www.facebook.com/alergareadesambata/ ) sunt o comunitate de oameni care practică sport și vor să îi învețe și pe alții să o facă. Își dau întâlnire în fiecare sâmbătă dimineața, la ora 8:00 în parcul Dumbrava (în spatele Terasei Zoo, lângă țarcul de câini), fac încălzire 15 minute, după care fiecare începe să alerge în ritmul lui, aleargă 5 tururi de parc plus o bucla de 300 de m pentru cei care nu sunt “entry level”, se cunosc de fiecare dată când se alătură persoane noi comunității lor, glumesc, râd, se simt bine și fac chiar și poze pe care le postează ulterior pe pagina lor de facebook.

  Echipa Alergarea de Sâmbătă Călărași încurajează oamenii să facă sport și îi învață o mulțime de lucruri despre beneficiile sportului în viața lor. Mulți, dintre cei care până să se alăture ideii lor, de a face sport dimineața, erau de părere că nu pot fi matinali pentru sport, deoarece…….și aici urma o lista interminabilă de scuze. Dar de când vin sâmbăta în parc, toate ideile lor s-au transformat în „Pot să făc asta, dacă se îndeplinesc, cumulativ, următoarele lucruri: …”.

_Large02

  În definitiv atitudinea determina altitudinea, deci cât de greu poate fi să realizezi ceva (orice) în viață, după ce ai reușit să te pregătești și să termini un maraton, spre exemplu? Pentru că cei de la Alergarea de Sâmbătă Călărași se antrenează împreună și pentru diverse competiții top level. Bineînțeles, cei care deja au dus pasiunea la nivel de performanță, iar asta nu înseamnă că nu poți și TU!

  Este că sunt chiar tari?! Hai și tu să te alături comunității Alergarea de Sâmbătă Călărași, dacă vrei să faci sport gratuit, dacă vrei să înveți cum să te antrenezi corect și mai ales, să te simți bine, să socializezi și să cunoști oameni noi, în timp ce faci sport.

  Pentru mai multe detalii despre Alergarea de Sâmbătă Călărași, accesați și dați LIKE paginii lor de Facebook: https://www.facebook.com/alergareadesambata/ !!!

  Ne vedem acolo!

  CRISTINA BOBOC

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*