Evenimente rutiere produse pe fondul vitezei şi al consumului de alcool

alcool-la-volan1

Comunicat de presă

-În seara de 29 iulie 2016 un tânăr de 27 ani din Chirnogi în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu pe fondul neadaptării vitezei şi a consumului de băuturi alcoolice a pierdut controlul asupra volanului părăsind partea carosabilă şi răsturnându-se în afara drumului.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi a unui pasager din autoturism care au fost transportaţi la Spitalul Olteniţa, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-a fost prelevată o mostră biologică necesară în vederea stabilirii alcoolemiei.

-În dimineaţa de 30 iulie 2016 un tânăr de 22 de ani, din Olteniţa în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul 1 Decembrie din localitatea Olteniţa pe fondul neadaptării vitezei şi a consumului de băuturi alcoolice a pierdut controlul asupra volanului părăsind partea carosabilă şi răsturnându-se în afara drumului.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care a fost transportat la Spitalul Olteniţa unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-a fost prelevată o mostră biologică necesară în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele situaţii poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o concentraţie alcoolică peste limita legală.

Cedează volanul dacă ai băut!

Conducători auto, conştientizaţi efectele consumului de alcool asupra organismului:

  • scăderea percepţiei (în mod deosebit a percepţiei vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) şi a capacităţii de analiză (prin evaluarea incorectă a distanţelor şi vitezelor de deplasare), instalarea unei stări de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic;

  • scăderea concentrării şi atenţiei (se instalează lipsa de vigilenţă);

  • scăderea reflexelor şi a vitezei de execuţie a mişcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează şi o stare de somnolenţă foarte periculoasă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*