AFIR a publicat Ghidul Solicitantului pentru Schema de ajutor de stat pentru investiții în obținerea de produse neagricole

tna_800x600_1229_afirComunicat de presă

  Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat în data de 09 August 2016 pe pagina oficială de internet a Agenției (www.afir.info) varianta finală a Ghidului Solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor de stat GBER Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole”, aferentă Submăsurii 4.2Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole.

  Totodată, împreună cu această schemă de ajutor de stat va putea fi accesată și o Schemă de ajutor de minimis pentru „Sprijin pentru servicii de consultanță în vederea implementării proiectelor de investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole”.

  Ghidul solicitantului poate fi consultat în vederea întocmirii cererilor de finanțare pentru sesiunea de cereri de proiecte care va fi deschisă peste 7 zile, începând cu data de 16 august 2016.

  Solicitanții interesați să obțină finanțare europeană nerambursabilă prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER, ce vizează obținerea de diferite produse printre care cele de panificație, patiserie, înghețată sau bere, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului pe pagina oficială de internet a AFIR, www.afir.info.

  Măsurile sunt în linie cu Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, lansat de premierul Dacian CIOLOȘ în luna martie 2016, prin care se urmărește, între altele: stimularea mediului de afaceri din mediul rural, crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor populației rurale, reducerea diferențelor dintre mediul rural și urban. Pachetul de măsuri poate fi consultat pe site-ul Guvernului www.gov.ro la secțiunea Obiective, subsecțiunea Strategii-Politici-Programe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*