SESIUNEA AUGUST 2016 A EXAMENULUI DE BACALAUREAT, ÎN SIGURANŢĂ

BACALAUREAT  Comunicat de presă

  Astăzi, încep probele examenului național de Bacalaureat – sesiunea august 2016. Aproape 30 de polițiști acționează suplimentar, în judeţul Călăraşi pentru desfăşurarea în condiții de liniște și siguranță a examenului.

  Şeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, în baza planului de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona centrelor de examinare, centrelor unde sunt constituite comisii/subcomisii de evaluare a lucrărilor şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi pe timpul transportului lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestaţii şi retur.

  Astfel, pe durata examenului național de Bacalaureat – sesiunea august 2016, în judeţul Călăraşi 30 de poliţişti vor acționa, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

  Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 12 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 8 sunt poliţişti de la rutieră, ceilalţi fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

  Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele peste 11 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

  De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

  Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul național de Bacalaureat – sesiunea august 2016 să se desfășoare în condiții de normalitate.

SUCCES TUTUROR CELOR CARE SUSŢIN EXAMENUL!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*