PROCEDURI SIMPLIFICATE, ÎN BENEFICIUL CETĂȚEANULUI

cazier

  Noutate – actul de identitate și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a fiecărui inspectorat de poliție județean, precum și a Poliției Capitalei.

  Poliția Română operaționalizează prevederile O.U.G. nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

  Atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cât și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a fiecărui inspectorat de poliție județean, precum și al Poliției Capitalei.

  Transmiterea dovezii de plată a unei amenzi aplicată de un agent constatator din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, se face poate face la adresa de mail oug41.2016.sr@cl.politiaromana.ro.

  De asemenea, pe site-ul – https://cl.politiaromana.ro/- la secțiunea IPJ Călăraşi/ Servicii şi Birouri, veţi găsi legături către adresele de mail ale serviciilor din cadrul inspectoratului care eliberează documente.

  Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poștale sau pentru a nu vă mai deplasa la unitatea de poliție, trebuie să transmiteți dovada plății amenzii la e-mailul unității teritoriale din care face parte agentul constatator care v-a sancționat.

  De asemenea, nu mai este nevoie să veniți cu copie xerox a cărții de identitate pentru a obține documente eliberate de poliție. Este suficient să transmiteți copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului de poliție județean.

  Totodată, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

  Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.

   Comunicat de presă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*