Scene incredibile la AHC Dunărea Călăraşi! Supărat că a pierdut cu Reşiţa şi Suceava, preşedintele clubului a ordonat ca echipa să nu mai primească apă şi a tăiat lumina la antrenamente

Etapa a 10-a a Ligii Naţionale de handbal masculin s-a încheiat cu partida Dunărea Călăraşi – CSM Focşani (29-24). Gazdele au reuşit să câştige şi să rămână în cărţi pentru play-off, după o perioadă foarte dificilă în care atmosfera de lucru a fost greu de suportat. Câteva lucruri absolut suprinzătoare nu au mai rămas în interior şi au ieşit la iveală.

Dunărea Călăraşi a fost una dintre cele mai active echipe pe piaţa transferurilor în vară şi era de aşteptat să fie una dintre cele mai combative formaţii din acest sezon în Liga Zimbrilor, însă lucrurile au luat o turnură neaşteptată chiar după debutul de sezon. Forţa grupului a fost subminată din interior, după cum susţin surse ProSport.

”În fruntea AHC Dunărea Călăraşi, club finanţat de autorităţile publice, stă o persoană – Ion Dumitru – care face lucruri incredibile pentru o societate a zilelor noastre şi a unei ţări membre în Uniunea Europeană. Dacă nu eşti sclav sau pupincurist ai o viaţă grea, tratează echipa ca şi cum ar fi proprietate personală”, povestesc surse ProSport, care şi-au dorit să scoată la iveală situaţia încărcată existentă la echipă.

ion-dumitru

Preşedintele clubului şi-a dorit să intervină de mai multe ori în deciziile antrenorilor, atât cu privire la pregătire, cât şi la alegerea tactică. Informaţiile sunt confirmate chiar de Alin Şania, care s-a despărţit în vară de Dunărea Călăraşi: ”În decembrie 2015 a vrut să ne taie din salarii, însă nu am fost de acord. I-am cerut să ne impună un obiectiv, iar la final dacă nu îl îndeplinim suntem de acord să ne taie din salarii (n.r. echipa s-a calificat în play-off şi a terminat pe locul 7). Drept urmare, preşedintele i-a transmis profesorului Aihan Omer să scape de mine. Antrenorul i-a spus însă că are nevoie de mine, eu mi-am văzut mai departe de treabă”.

Pentru că nu a mai suportat atmosfera de lucru, Aihan Omer a decis până la urmă să renunţe în vară la colaborarea cu Dunărea Călăraşi. Nu putea să accepte de la un personaj, cunoscut şi sub denumirea de ”Hotel” – după cum a consemnat presa din Călăraşi -, ordine vizavi de cum se antrenează şi cu cine să joace în echipă. Până la urmă era selecţionerul României!

aihan-omer

”Dacă spune că afară sunt 35 de grade Celsius, trebuie să-l aprobi, nu acceptă să-l contrazici”, este declaraţia făcută de o sursă ProSport atunci când i-a făcut caracterizarea preşedintelui de la AHC Dunărea Călăraşi. Aihan Omer a plecat, la fel şi alţi jucători în frunte cu Alin Şania. A fost adus un alt fost selecţioner al Serbiei, Caslav Dincic, şi alţi jucători, ”majoritatea transferaţi după numărul de goluri marcate”, după cum ne-au relatat sursele ProSport, care au adăugat: ”Stranie coincidenţă, majoritatea sunt reprezentaţi de acelaşi agent de jucători, Leonid Burbulea din Chişinău”.

Problemele au continuat însă la Dunărea Călăraşi, cu câteva scene absolut şocante, în condiţiile în care nici Cavlav Dincic nu a acceptat implicarea preşedintelui: ”După ce echipa a pierdut cu Adrian Petrea Reşiţa, Ion Dumitru a ordonat ca jucătorii să nu mai primească apă în timpul antrenamentelor! Băieţii au strâns bani şi şi-au cumpărat apă pe întreaga durată a săptămânii. Lucrurile şi mai trăsnite au urmat după jocul peirdut cu CSU Suceava. La primul antrenament a trimis căpitanul să antreneze echipa, explicând că el trebuie să aibă o întâlnire cu antrenorul şi cu directorul sportiv. Chiar atunci, în timpul antrenamentului! După toate astea, seara la antrenamente, omul responsabil de sală a fost forţat să încuie mingile şi să STINGĂ LUMINA. Echipa nu s-a putut antrena, astfel, în sală. Scuza a fost că nu a primit programul şi nu a putut informa în timp util oamenii de la sală. Echipa a avut înţelegere până acum, dar jucătorii şi staff-ul au ajuns la limita răbdării şi ceva ar trebui să se întâmple. Autorităţile i-au predat sută la sută activitatea acestui om. Este un club privat sau al autorităţilor? Sperăm ca autorităţile locale să intervină în toată această problemă, dacă ele sunt cele care dau banii la echipă”.

Alin Şania, în prezent jucător la Dinamo, întăreşte această poveste cu tot ce a fost nevoit să îndure în ultimele lui luni la Călăraşi. ”Domnul preşedinte cerea programul pe o lună de zile în detaliu, dar nu eşti la fabrică, nu poţi să ştii cum se simte un jucător după un meci de campionat, poate iese accidentat, etc. Pe mine m-a chemat la antrenamente şi când toţi colegii erau deja în vacanţă, iar Aihan Omer nu mai era antrenor. Dar totul s-a terminat până la urmă, mi-am dorit să mai joc handbal la nivel înalt”, ne-a relatat Alin Şania.

În momentul în care jucătorul s-a despărţit de Călăraşi în vară, el a şi postat un mesaj edificator pe pagina de Facebook: ”Ţin să vă mulţumesc pentru susţinerea necondiţionată, vouă suporterilor şi adevăraţilor colegi. Pentru restul, cuvintele sunt prea valoroase… Au fost 3 ani interesanţi şi acum a venit timpul schimbării. Din liga a II-a, când în Polivalentă erau maxim 600 de spectatori şi eram numiţi mercenari, şi până în momentul în care sutele de suporteri erau afară pentru că nu mai erau locuri în Polivalentă… Pe voi vă respect şi doar VOUĂ vă mulţumesc”.

Sub o presiune extraordinară, greu de rezistat, jucătorii echipei Dunărea Călăraşi sunt încă în cărţi pentru play-off, la trei puncte distanţă de locul 8. Iar în alte meciuri, cu Odorhei, Constanţa au fost aproape să obţină puncte.

Informează : www.prosport.ro

978 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*