Socialiștii călărășeni participă la alegerile pentru Parlamentul României

psrPrin deciziile nr. 7 și 8 din data de 28 octombrie 2016 Biroul Electoral de Circumscripție nr. 12 al Județului Călărași a admis participarea la alegerile parlamentare din decembrie 2016 a candidaților Partidului Socialist Român:

Camera Deputaților:
1. Roman Roxana-Gabriela
2. Cotulbea Rareș-Teodor
3. Cioab Elisabeta
4. Uțanu Gergiana-Mihaela
5. Rotaru George-Rossi
6. Scurtu Filofteia

Senat:
1. Zbăganu Gheorghiță
2. Giurea Georgeta
3. Soare Leonida
4. Bugălă Vlăduț-Rareș

Profesorul Zbăganu Gheorghiță este de departe unul dintre cei mai titrați candidați din Județul Călărași la aceste alegeri pentru Parlamentul României.

Data și locul nasterii: 30 noiembrie 1951, Lugoj, jud. Timiș.

Educația: Absolvent al Facultății de Matematică a Universității București 1974.
Teza de doctorat: „Proprietăți de convergență și structură ale filtrațiilor cu indici dubli”. Teză susținută la Universitatea București, 1986. Conducător: prof. dr. doc. Ioan Cuculescu.
Poziții academice: 1975 – 1978 analist programator (Întreprinderea de Pompe București „Aversa”); 1978-1986: matematician (Centrul de Statistică Matematică București); 1986 – 1990: cercetător științific (Centrul de Statistică Matematică București); 1990 – 1994: cercetător științific principal III (Centrul de Statistică Matematică București); 1994 – 2000: lector (Facultatea de Matematică, Universitatea București). Din 2000 este conferențiar la Facultatea de Matematică, Universitatea București.
Cursuri predate: Teoria măsurii și a probabilităților (curs pt. an II informatică); Probability theory (curs an II și III engleză); Teoria probabilităților și statistică (curs an III secția pedagogică); Teoria informației (curs optional an IV); Aplicații ale proceselor Markov (curs opțional an IV).
Domenii de interes știintific: Teoria martingalelor, lanțuri Markov, probabilități geometrice, funcții reale, teoria informației, teoria măsurii.
Este membru al AMS, ESM, SSMR, SMR și al consiliului SPSR (Societatea de Probabilități și Statistică din România).
Este recenzent la Mathematical Reviews, Zentralblatt für Mathematik.

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN este membru fondator al Partidului Stânga Europeană, un partid format din partidele socialiste şi comuniste din Europa, având o reprezentare semnificativă în Parlamentul European.

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN militează pentru preluarea critică a tuturor etapelor sociale din istoria poporului român prin care, pe baza argumentelor indubitabile, să preluăm lucrurile bune și foarte bune și să învățăm din greșelile trecutului. Dacă se pune problema unei legături a partidului nostru cu fostul partid comunist, putem spune că ea există, în măsura în care încercăm să preluăm tot ce a fost bun în activitatea acestuia și să nu mai repetăm greșelile făcute de acesta de-a lungul timpului. Spre exemplu, pornind de la ideea că oamenii sunt diferiți și gândesc diferit, PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN nu-și mai propune să devină partid de masă.

 

1398 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*