CONDUCEŢI PRUDENT, PE TIMP PLOIOS

Având în vedere avertizarea meteo de ploi şi a unui carosabil umed, pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată particularităţilor de drum şi de trafic.

În perioada 09 noiembrie a.c., ora 14:00 – 10 noiembrie a.c., ora 12:00, este în vigoare avertizarea meteorologică de ploi moderate cantitativ şi intensificiri ale vântului.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi ca, atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu apă, să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic – depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.

De asemenea, îi sfătuim pe şoferi să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*