ADEVĂRATUL PALIER DE PROTECȚIE ÎN DOSARUL ,,MOTORINA CĂLĂRAȘI”

maini-cu-catuse-752x535

Mă numesc Andrei Anton am fost inspector vamal la Vama Călărași în perioada 2008-2013 iar în 2012 am fost arestat pentru 93 de zile sub acuzatia de sprijinire grup infracțional, complicitate la spalare de bani și evaziune fiscalaADEVĂRATUL PALIER DE PROTECȚIE ÎN DOSARUL ,,MOTORINA CĂLĂRAȘI”

S.C. Atlantis Premium S.R.L. societate coordonată de Nemeș Radu cu sediul social în comuna Jegălia, jud. Călărași care în perioada 22 decembrie 2010 – 10 februarie 2011 a achiziționat motorină în regim de scutire de la plata accizelor, motorină care nu a fost prelucrată în antrepozitul fiscal autorizat ci a fost comercializată la pompă, acciza intrând în buzunarele evazioniștilor având adevăratul ,,Palier de protecție” conform documentelor și declarațiilor unor martori în următorii funcționari publici:
1. Baranga Emanuel fost director executiv adjunct aflat la conducerea Vămii Călărași ca înlocuitor al directorului executiv în perioada 22 decembrie – 10 ianuarie 2011 a primit numai în trei zile lucrătoare notificare că respectiva societate urmează să se aprovizioneze cu nici mai mult nici mai puțin de 40 de autocisterne.
Adresa 156/28.12.2010 Vol. XVII, pag. 27- 11 autocisterne LUNI – ZI LUCRĂTOARE.
Adresa 164/29.12.2010 Vol. XVII, pag. 28- 16 autocisterne MARTI – ZI LUCRĂTOARE.
Adresa 172/30.12.2010 Vol. XVII, pag. 29- 13 autocisterne MIERCURI – ZI LUCRĂTOARE.
Ce ați făcut în acestă situație doamnă procuror?
A fost întrebat Baranga Emanuel dacă în calitate de fucționar public de conducere a trimis un singur lucrător vamal la antrepozitul cu pricina să verifice dacă a sosit măcar o singură cisternă? Nu doamnă procuror nu a trimis nici un lucrător vamal la acest antrepozit situat la 2km de Vamă iar la alte societăți comerciale ne trimitea să verificăm și să asistăm la descărcarea unei singure autocisterne la zeci de km de Vamă.
Dar acest lucru nu este tot, Baranga Emanuel când a fost audiat ca martor în Ședința din data de 09.05.2016 a spus lucruri parcă desprinse din filmele cu vestitul gangster Al Capone.
Extras din declarația martoruluiBaranga Emanuel la data de 09.05.2016:
,,După 1 ianuarie 2011 am primit un telefon de la direcția Regională Constanța (structura ierarhic superioară a instituției unde lucrez), unul dintre directori invitându-mă să ne întâlnim undeva pe drumul dintre Călărași și Constanța . La această întâlnire mi s-a atras atenția să avem grijă cu documentele atestând sosirea mărfii la antrepozitul Atlantis Premium S.R.L., spunându-mi-se că este dispoziția directorului general (directorul de regională).Mi s-a spus în mod expres să avem grijă să se închidă toate operațiunile respective să se confirme realitatea transportului, întâlnirea fiind foarte scurtă de aproximativ 10 min.”
Tinând cont de acest extras de declarație de ce doamnă procuror nu ați avut absolut nici o reacție în ședința cu pricina? De ce nu v-a interest cine este acel director care i-a cerut lui Baranga Emanuel ,,să se confirme realitatea transportului” acest lucru fiind cerut așa cum declară Baranga Emanuel în numele directorului de regională? Chiar nu ați sesizat că aici este vorba de ceea ce dumneavoastră ați numit ,,Palierul de protecție”? Chiar nu ați sesizat că lui Barangă Emanuel i s-a cerut să protejeze grupul infracțional prin ceea ce dumneavoastră numeați ,,inacțiune”?
Ceea ce este foarte interesant de aflat și asta o putem afla dacă veți avea o poziție publică și anume: când a spus Barangă Emanuel pentru prima dată despre acest episod, în Sedința Tribunalului Călărași din data de 09.05.2016 sau v-a spus dumneavoastră în faza de cercetare penală și în acest caz situația este foarte gravă în sensul că ați ascus cu bună știință ADEVĂRUL.
2. Mihalache Erikh funcționar public în cadrul Vămii Călărași a mințit cu nerușinare și atunci când a dat declarația în fața dumneavoastră și în fața judecătorului după ce a jurat cu mâna pe Biblie că va spune adevărul. El susține două lucruri și anume:
a) A întocmit un referat în data de 12.10.2010 ca mai apoi la cererea Comisiei de autorizare să vină cu completări privind nivelul garanției pe care trebuia s-o depună antrepozitarul S.C. Atlantis Premium S.R.L.
b)La momentul 11.10.2010, susține mincinosul instalația de distilare atmosferică aparținând S.C. Atlantis Premium S.R.L. ,,trebuia în mod normal” să fie funcțională.
Acestea nu sunt numai minciuni sunt ABERAȚII, doamnă procuror.
1.Referatul autorității vamale teritoriale întocmit de mincinos a fost depus la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice în data de 20.10.2010 având numărul de înregistrare 145 200. Deci susține mincinosul că a întocmit un referat în data de 12.10.2010 și unul în data de 20.10.2010 la cererea Comisiei de autorizare. Dacă dumneavoastră credeți că poate toată lumea să înghită o asemenea gogomănie înseamnă că ne ori ne credeți proști pe toți ori nici nu vă pasă de restul lumii și arestați nu pe cei care au încălcat legea ci pe cei care doriți dumneavoastră…….. Cum poate cineva să ceară completări la un document în perioada 12-20.10.2010 când documentul cu pricina a fost repartizat persoanei ce urma să se ocupe de el (Prasacu Cuta și care eventual putea cere completări) în data de 21.10.2010 ???????
b) Doamă procuror pentru numele lui Dumnezeu trebuie să înțelegeți (lui Mihalache Erikh nu voi cere să înțeleagă pentru că îi cunosc caracterul și mă obosesc în zadar) că la momentul 11.10.2010 instalația de distilare atmosferică aparținând S.C. Atlantis Premium S.R.L. nu era și nici nu avea cum să fie funcțională. Vă sfătuiesc să citiți cu mare atenție articolele referitoare la autorizarea unui antrepozit fiscal de producție produse energetice din Codul fiscal și Normele de aplicare ale Codului fiscal valabile la momentul 11.10.2010 și NICĂIERI NU VEȚI GĂSI CĂ AUTORITATEA VAMALĂ TERITORIALĂ ARE ÎN ATRIBUȚIUNI VERIFICAREA PRIVIND FUNCȚIONAREA INSTALAȚIEI UNUI ANTREPOZIT FISCAL. AUTORITATEA VAMALĂ TERITORIALĂ NU SE POATE PRONUNȚA DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL ASUPRA ÎNDEPLINIRII CONDIȚIILOR PRIVIND FUNCȚIONAREA UNEI INSTALAȚII ACEST LUCRU REVENIND SPECIALIȘTILOR DIN DOMENIU ÎN CAZUL ACESTA SPECIALIȘTILOR DIN INDUSTRIA PETROLIERĂ.
Dacă veți găsi un articol din Codul fiscal care să contrazică ce am afirmat mai sus în sensul că la 10(zece) zile de la depunerea cererii de autorizare deci până la întocmirea referatului de către autoritatea vamală teritorială instalația trebuia să fie funcțională, jur că atunci când voi avea ultimul cuvânt înainte de pronunțarea sentinței voi cere judecătorului să mi se aplice pedepsele cele mai mari prevăzute de lege la toate capetele de acuzare din Rechizitoriu.
3.Misteriosul Director din cadrul fostei Direcții Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Constanța care s-a întâlnit cu Baranga Emanuel cerându-i în numele Directorului Regionalei (spune Baranga Emanuel) ,,să se confirme realitatea transportului” cu motorină la antrepozitul fiscal din Călărași, motorină care de fapt era transportată și vândută la pompă de către Benz Oil Mediaș și Ana Oil Sibiu.Aveți obligația doamnă procuror nu numai morală dar după părerea mea și obligația legală să aflați cine este acest personaj (în situația în care chiar nu știți cine este) să-l anchetați și dacă ceea ce a afirmat Baranga Emanuel este adevărat aduceți-l în fața judecătorului pentru a fi judecat sub acuzația de sprijinire a unui grup infracțional.
4.Comăniță Viorel conform declarției de inculpat a lui Voicu Ion fostul director al Vămii Călărași i-a cerut acestuia să susțină grupul infracțional.
Extras din Declarație de inculpat – Voicu Ion:
,,Am relaționat cu Guliu George ( n.a. – în dosarul ,,Motorina Constața” asociat la Excella Real Grup cu Nemeș Diana Marina soția lui Nemeș Radu) și nu cu administratorul societății ATLANTIS sau cu împuternicitul pentru că Guliu a venit la biroul vamal prezentându-se drept om de afaceri din Constanța iar a doua oară am, fost sunat de Viorel Comăniță – directorul Direcției de Supaveghere vamală și produse accizabile. Pentru acest motiv am susținut această persoană la vremea respectivă.”
Această declarație a fost făcută de către Voicu Ion atunci când a luat decizia să-și recunoască faptele așa cum le-ați descris dumneavoastră doamnă procuror în rechizitoriu și îmi este foarte greu să cred că nu a spus adevărul. Ați făcut cercetări cu privire la acest lucru pentru că în esență dumneavoastră doamnă procuror trebuie să duceți în fața judecătorului vinovații și nu nevinovații.
S.C. Atlantis Premium S.R.L. a avut la Călărași ultima zi de ,,activitate” în data de 09.02.2010. Ce credeți că s-a întâmplat a doua zi?
Viorel Comăniță a fost numit de către primul-ministru Emil Boc la propunerea lui Sorin Blejnar noul șef al Vămii.
În această situație grupul infracțional și-a luat bagajele de la Călărași s-a mutat la Constanța continuându-și nestingheriți de nimeni, absolut de nimeni activitatea 1 an de zile, când într-o bună zi le-a bătut D.N.A.-ul Structura Centrală la ușă.
Întrebare : Când a fost demis Viorel Comăniță de la conducerea Vămii?
Răspuns: În luna mai 2012
Întrebare : Când a oprit D.N.A. activitatea în afacerea ,,Motorina Constanța?
Răspuns: În luna iunie 2012.
Credeți că ceva este întâplător în această țară?????
4. Direcția Tehnici de Vămuire și Tarif Vamal din cadrul fostei Autorități Naționale aVămilor pentru încălcarea legii privind emiterea încadrării tarifare și încadrarea în nomenclatorul codurilor de produse accizate.
5. Comisia de autorizare din cadrul Ministerului Finanțelor Publice
Deocamdată nu pot scrie nimic despre aceste lucruri de la pct. 4 și 5 pentru că este posibil ca acest dosar să fie în faza de cercetare dar doresc să anunț D.N.A. Structura Centrală că sunt pregătit cu documente și cunosc f. bine legea și procedurile privind autorizarea unui antrepozit fiscal asfel încât această adevărată ,,redută” numită Comisia de autorizare să fie adusă în fața judecătorilor pentru a plăti tot răul pe care l-au făcut acestei țări, repet nu numai în cazul Atlantis Premium S.R.L. Călărași.
Atât deocamdată voi reveni cu CAPITOLUL II – PUNEREA SUB SECHESTRU A BUNURILOR ȘI CONFISCAREA SPECIALĂ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*