Ciulinaru Denisa Carmen/ Îmi iubesc patria, orașul în care trăiesc de peste 40 de ani pentru că tot ce se întâmplă în aceste locuri, mă afectează, în bine sau în rău!

denisa  Am fost de multe ori întrebată de ce fac politică și mai ales de ce am ales să rămân în Partidul Social Democrat.
Întrebarea prietenilor este „Ce îți trebuie?”
De ce îmi trebuie?
Pentru că îmi iubesc patria, orașul în care trăiesc de peste 40 de ani și pentru că tot ce se întâmplă în aceste locuri, mă afectează, în bine sau în rău!
Am prins acest microb al politicii de la vârstă mică și vă spun că odată contaminat, așa rămâi.
Normal că au fost dezamăgiri de-a lungul anilor, inclusiv din partea colegilor de partid, la nivel local și central, dar greșeli facem cu toții.
Am vrut să plec de câteva ori, dar am stat și m-am gândit mai bine. Dacă plecăm, noi cei care credem în România și vrem binele celor din jur, nu cumva îi lăsăm doar pe cei predispuși greșelilor sau pe cei rău intenționați?
Și a mai fost un motiv, acela că, spre bucuria mea nu eram singura care gândea așa.
Am găsit în jurul meu oameni de calitate, care încă mai credeau în șansa de a reuși să schimbăm ceva. Din păcate, optimiștii sunt din ce în ce mai puțini.
Și totuși, eu încă mai sper și încă nu renunț!
Politica înseamnă timp alocat în detrimentul celor dragi, înseamnă sacrificii, bucurii și dezamăgiri, o viață mai mult sau mai puțin publică, riscul de a fi asimilat ” mizeriilor ” sau prostiei unora….
Și atunci, de ce aleg să rămân?
Pentru că, pentru mine încă nu a murit speranța.
Pentru că, deși nu pot schimba starea generală, măcar cred că pot să am un cuvânt de spus în fața tinerilor pe care îi întâlnesc prin profesia mea și să reușesc să le imprim dorința de a face ceva pentru ei și cei din jurul lor și atât cât pot, să încerc să opresc faptele greșite din jurul meu.
Nu am să renunț la ideea de a aduce lângă mine, în politică sau în zona de decizie a celor ce pot schimba ceva în bine, a celor ce au reușit în viață și de la care avem cu toții de învățat.
Am văzut, la alte nații, cum se implică cetățenii în viața comunității.
Așa ceva îmi doresc și eu, vreau să pot spune că am contribuit și eu la stoparea indiferenței!
Nu am vânat funcții și nici beneficii proprii.
Am tot auzit că am greșit că nu am candidat, în anumite momente electorale.
Probabil!
Am ales să fac parte din echipă, dar nu ca principal candidat.
Mi-am ales și acceptat locul, ținând cont de faptul că sunt MAMĂ și acest lucru a cântărit în luarea deciziilor. În momentul în care copiii mei vor deveni independenți de mine și dacă voi mai avea oportunitatea, atunci îmi voi asuma și o candidatură.
Dar, între timp, nu voi renunța la a mă implica!
Și acest lucru, vă sugerez și vouă să faceți.
Până la urmă, nu e necesar să vă înscrieți într-un partid.
Dar arătați că vă pasă, implicați-vă, pentru că o faceți pentru voi și copiii voștri.
Sunt consilier local și vă invit la ședințele de consiliu să vă expuneți problemele, să găsim soluții, să construim împreună!
Sunt convinsă că vreți să schimbați lucrurile în bine, dar vă spun că de acasă, din fotoliu sau cârcotind la una, două postări pe net, nu veți reuși.
Începând cu anul viitor, cu sprijinul colegilor mei și al dumneavoastră, vreau să ne întâlnim, în grupuri de lucru și să creăm acea punte între politic și cetățeni și sper că îmi veți răspunde invitației.
Până atunci, invit reprezentanții mediului de afaceri din Călărași la o întâlnire cu fostul ministru al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, pentru a dezbate programul de guvernare al PSD-ului, pe domeniul investițiilor, al pârghiilor de sprijinire a ceea ce înseamnă agenți economici, indiferent de specific.
Întâlnirea va avea loc marți, 6 decembrie, ora 17: 00, la restaurantul Sălcii.
Vă aștept, cu păreri pro sau contra, pentru că dumneavoastră sunteți în măsură de a alege ce e mai bun pentru a desfășura activitățile economice, în condiții proprii.

1606 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*