Intervenţie la incendiu de anexe gospodăreşti şi depozit de plante furajere în satul Cuneşti, comuna Grădiştea

     pompieri-fc483lticeni-incendiu3111-1170x480

    Un echipaj profesionist de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a acţionat pentru stingerea incendiului cu o autospecială timp de aproximativ 45 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la gospodăriile învecinate și la alte bunuri materiale

    Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător


  În data de 07.02.2017, ora 01.05, un  echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să acţioneze pe raza localității Cuneşti, comuna Grădiştea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie (grajd de animale şi depozit de plante furajere), proprietate individuală, aparţinând lui B.D.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte puternic, cu flacără și cu fum dens la un adăpost de animale, construit pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi şi la un depozit de plante furajere. existând risc de extindere la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 45 de minute.

În urma incendiului au ars: un  adăpost animale construit pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, material lemnos şi mai mulţi baloţi de lucernă, valoarea pagubelor fiind estimată în caest caz la suma de aproximativ 5.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la casa proprietarului şi la gospodăriile din imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit eficient și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând 10 animale mari şi bunuri materiale în valoare de aproximativ 120.000 de lei.

956 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*