IPJ Călărași și Asociația “Necuvinte” desfășoară Campania de prevenire a violenței în familie

În perioada ianuarie-decembrie 2017, Poliția Română, prin intermediul Inspectoratului de Poliție Judeţean Călăraşi și Asociația “Necuvinte” vor desfășura pe raza județului afis Campania Aripi Frante “Aripi Frânte”.

Lansată la nivel naţional în cursul anului 2016 campania Aripi Frânte are ca punctul central documentarul „Aripi Frânte” care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România prin câteva cazuri ale unor deţinute din Penitenciarul de Femei Târgşor.

Campania are ca scop informarea tuturor potențialelor victime ale violenței în familie cu privire la posibilitățile pe care acestea le au de a se apăra împotriva agresorilor și se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.

Pentru ca mesajul preventiv să ajungă la cât mai multe persoane, poliţiştii de analiză şi prevenire a criminalităţii şi de ordine publică au desfăşurat activităţi de informare pe raza municipiului Călăraşi.

Oamenii legii au expus afişul de promovare al campaniei şi numerele de telefon la care pot fi sesizate situaţii de violenţă domestică sau de unde pot fi obţinute informaţii pe această temă, în scările blocurilor, la avizierele unităţilor de învăţământ, la sediile instituţiilor publice şi ale unităţilor medicale, precum şi la societăţile comerciale din municipiul Călăraşi. De asemenea, au fost purtate discuţii cu cetăţenii în zone aglomerate din oraş, cu această ocazie fiind oferite şi ghiduri ale siguranţei pentru victimele violenţei în familie.

Polițiștii vor desfășura în perioada următoare, pe raza judeţului Călăraşi, ample activităţi de informare a populaţiei cu privire la măsurile care pot fi luate pentru a preveni violenţa în familie.

1220 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*