Dumitru Chirilă/,, Oare în România singurul viitor al unor sportivi de valoare este acela de cerșetor?”

 

 

box

Costea Daniel (64kg) și Ion Marian (91kg) sunt Campionii României U22 și au obținut calificarea la Campionatul European U22 ce se va desfășura la Brăila în perioada 13-22 Martie 2017. Boxul demonstrează din nou că este unul dintre cele mai performante sporturi din județul Călărași.

În urma rezultatelor excelente obținute de pugiliștii călărășeni la Campionatul Național de Box U22, directorul CSM Călărași ,Dumitru Chirilă, a avut o reacție virulentă pe o rețea de socializare. Acesta a făcut apel la călărășeni și laautoritățile locale pentru susșinerea performanțelor sportive la Călărași :

,,  Avem mare nevoie de susținerea dumneavoastră, pentru că în aceste zile se va hotărî măsura în care autoritațile locale vor susține financiar sportul în Călărași, respectiv cum vor fi susținute prin Hotărâri de Consiliu Județean și de Consiliu Local al municipiului  Călărași, cluburile sportive respectiv CSM Călarași, Asociația Handbal Club Dunărea Călărași, Fotbal Club Dunărea Călărași și CSS Călărași.
„Respectați-vă valorile”, a scris o mare campioană pe pagina personală de Facebook! Și a mai scris: ” Nouă, sportivilor și oamenilor de sport, ni se induce , abil și metodic, un sentiment de VINOVAȚIE, de îndatorare că ne iubim țara, parinții și copiii, că vrem să fim foarte buni, cei mai buni, și nu putem arăta acest lucru decât în anumite condiții de pregătire, într-un anumit mediu motivant și solicitant, care trebuie și poate fi creat de conducători…pentru a fi cuminți și supuși!  Dar adevăratul sportiv de performantă nu trebuie și nu poate fi supus, pentru că are sau ar trebui să aibă COMPETIȚIA  dispusă în sânge”.
Fără sport și performanțele sportive, Călărașiul va ramâne cvasi-necunoscut!
Iar noi  CSM Călărași, nu vrem să capitulăm ca ciobanașul mioritic, să fugim în lume, pentru că nu avem suficiente condiții de pregătire pentru a reprezenta Călărașiul și România la potențialul nostru.
Oare în România singurul viitor al unor sportivi de valoare este acela de cerșetor?
Nu vrem să dăm verdicte, dar cifrele vorbesc de la sine. La raportul dintre numărul de medalii ( CSM Călărași a obținut în anul 2016 un număr de 127 de medalii la Campionatele și Concursurile Naționale și Internaționale), și la sumele cheltuite pentru obținerea unei medalii, stăm cu foarte mult mai bine decât toate structurile sportive din județul  Călărași, deși spun unii că nu are niciun sens să facem comparație cu FC Dunărea sau AHC Dunărea , structuri sportive cu ambiții și obiective mediocre ( fară supărare, nu vrem să jignim pe nimeni, dar asta e REALITATEA). Și totuși, trebuie trase concluziile de rigoare, mai ales că avem numeroși sportivi care vor putea să reprezinte Călărașiul  la marile competiții europene și mondiale. În acest moment, există la CSM Călărași cel puțin 4 sportivi care ne pot reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokio, marea sărbătoare, din 4 in 4 ani, a omenirii.  CSM Călărași nu poate de unul singur, nu poate  fără sprijinul moral și financiar al autoritaților locale, sprijin care poate fi oferit substanțial, în baza unor criterii și obiective de performanță. Avem nevoie de sprijin pentru că sportivii și antrenorii noștri nu vor să facă doar turism la marile competiții. SPORTUL este unul din puținele locuri unde am putea ….(dacă..) să fim mai buni decât rușii, americanii, chinezii…!
Nu aș fi intrat în dispute, pe tema sportului, dar nu avem alternativă!  Mesajul pe care simt nevoia să-l transmit este un apel la normalitate. Noi trăim într-o anormalitate permanentă și cred că “majoritatea populației României stă într-o atitudine dezamăgită, așteptând să se întâmple ceva ca să poată ieși din amorțeală”.
Iar SPORTUL are o putere fabuloasă de a transmite în lume mesaje despre valoarea unei comunitați. Este cel mai bun și mai ieftin AMBASADOR!
Oamenii care fac mișcare, care fac sport, sunt mai eficienți în tot ce fac, mai optimiști, mai performanti, iar lumea lor, si a celor din jurul lor, este mai vie, mai frumoasă!
Dar a participa și a câștiga la competițiile sportive nu înseamnă doar să fii talentat. Înseamnă educatie, multă pricepere ,muncă și foarte multă dăruire. Și, mai înseamnă profesori competenți, programe coerente de pregătire și echipamente potrivite și…. susținere financiară. Cu primele vin copiii de acasă, dar pentru ultimele este nevoie de susținere, este nevoie de susținerea Dumneavoastră, de susținerea AUTORITĂȚILOR LOCALE, care sunt aleșii noștri, reprezentanții noștri.
Fiți cu CSM Călărași, Fiți învingători, cu noi!”

1680 vizualizari in total 1 vizualizari azi


1 Comment on Dumitru Chirilă/,, Oare în România singurul viitor al unor sportivi de valoare este acela de cerșetor?”

  1. Stimata redactie Actualitatea din Calarasi E important sa credem cu totii in nevoia de Performanta, in Educatie prin Sport.
    E important sa ii incurajam pe tinerii calaraseni talentati, harnici, curajosi si ambitiosi, pregatiti, gata sa cucereasca cele mai inalte culmi, sperante, care sustinuti si de Dumneavoastra, pot ajunge printre cei mai buni din lume.
    Sperantele de astazi pot fi povestile frumoase de maine.
    Haideti sa ne asiguram, impreuna, ca sperantele de astazi, maine vor fi REALITATE.
    Stimate domnule Presedinte al Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta. Stimate domnule Primar Daniel DRAGULUIN. Stimati consilieri din Calarasi. Nu ne sperie americanii, rusii, chinezii. Putem sa fim mai buni decat ei. Putem sa fim cei mai buni. Putem fi Campioni. Haideti sa sustinem EXCELENTA CALARASEANA, de azi si de maine. Haideti sa dam Romaniei urmatorii campioni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*