Românii cheltuie mai mult decât câștigă! În ce își investesc aceștia salariile?

 

Românii cheltuie mai mult decât câștigă! În ce își investesc aceștia salariile?

Potrivit statisticilor oferite de Institutul Național de Statistică, mai mult de 70% din veniturile lunare ale românilor sunt alocate catre cheltuielile de consum, urmând ca restul banilor să fie investiți în taxe, impozite, sănătate, educație și cultură.

Datele nu mint!  Se pare că, într-adevar, românii sunt un popor risipitor. Iată catre ce destinații își împart acestia resursele financiare în fiecare lună:

6dd65594d37d5aac5bb5a5ba91916a6e

  • Haine, accesorii și încalțăminte. Românul are un simț estetic dezvoltat și o dorintă arzătoare de a fi tot timpul în pas cu moda. Atât bărbații, cât și femeile, cheltuie în fiecare lună sume exorbitante pe haine, accesorii și articole de încălțăminte. Gusturile femeilor în materie de vestimentație nu lasă de dorit, acestea acordând o atenție sporită felului în care se îmbracă.  Anul acesta se poartă hainele feminine, elegante și sclipitoare, iar salopeta este o piesă ce nu trebuie să lipsească din garderoba niciunei românce. Astfel de salopete se gasesc și pe ATMOSPHEREFashion.ro , iar damele interesate au posibilitatea de a alege modelul preferat, dintr-o gamă largă de produse calitative și elegante. Preocuparea româncelor pentru fashioneste, este probabil, motivul pentru care străinii consideră că acestea sunt printre cele mai frumoase femei din întreaga lume. Nici bărbații nu se lasă mai prejos! Se pare că din ce în ce mai mulți români manifestă un interes aparte pentru modă. Pentru a fi  eleganți și prezentabili în orice moment al zilei, aceștia investesc o sumă considerabilă în achiziționarea de cămași de firmă, precum cele de pe https://www.massini.ro/camasi-barbati, croite dintr-un material calitativ și disponibile într-o varietate de modele.
  • 1e63221acdef0852d77e8d649a661625
  • Mâncare și băutură. Este un fapt cunoscut că o mare parte dintre români cheltuie o mulțime de bani pe țigari si bauturi alcoolice, însă o bună bucată din salariile acestora se duce și în direcția produselor alimentare organice. Românii încearcă să compenseze înclinația pentru aceste vicii prin tendința lor de a-și însuși un stil alimentar echilibrat și sănătos. De aceea, mulți dintre ei se străduiesc să cumpere doar alimente bogate în vitamine și chiar acordă o atenție specială apei potabile pe care o consumă. S-a demonstrat că apa îmbuteliată este nocivă pentru organism, motiv pentru care din ce în ce mai mulți români se orientează către achizitionarea de aparate menite să purifice apa. Vorbim, deci, despre tot soiul de filtre, dedurizatoare apa Clack.ro și alte purificatoare. Apa care provine de la robineți este bogată în săruri dure, cum ar fi calciul și magneziul, substanțe responsabile de depunerile calcaroase. Persoanele care consumă apa nefiltrată în cantitați mari se pot confrunta, la un moment dat, cu probleme grave la rinichi.
  • won-t-central-heating-work_7918bfb75197a831
  • Întreținere și utilitați. Un procentaj notabil din salariile românilor îl putem atribui și cheltuielilor legate de întreținere și utilitați. Românii plătesc foarte mult pe încălzire, mai ales în lunile geroase. Pentru a diminua costurile, aceștia au la îndemâna cateva soluții pertinente: fie se orientează către o metodă modernă de încălzire, care este și eficientă din punct de vedere energetic, fie se asigură că instalațiile termice care sunt montate în locuintă funcționează în parametri optimi. Dacă acestea sunt învechite și ruginite, ele pot favoriza consumul exagerat de căldură, iar factura la întreținere va fi pe măsură. De aceea, persoanele care au în casă calorifere vechi, care nu mai funcționează așa cum trebuie, sau cele care vor să înlocuiască instalațiile termice uzate cu unele moderne, sunt încurajate să apeleze la persoane specializate în acest domeniu. Spre exemplu, pe Pasinstal.ro românii se pot informa în detaliu cu privire la serviciile de instalații termice. Consumul de apă reprezinta o altă problemă reala a românilor. Fiind un popor prea puțin educat în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, românii consumă cantitați enorme de apă atunci când își fac duș, se spală pe dinți sau atunci când spală vasele sau rufele. Fără a conștientiza că aceste obiceiuri au consecințe negative, atât în ceea ce privește efectele asupra mediului, cât și resursele financiare pierdute, românii continua să consume mai multă apă decât au nevoie.
  • Young woman drinking water
    Young woman drinking water

Societatea contemporană este caracterizată de consumerism, iar acest lucru este evident dacă aruncăm o privire asupra statisticilor. Românii cheltuie cei mai mulți bani pe mâncare și bautură, haine și încalțăminte, iar în educație, sănătate și cultură investesc din ce în ce mai puțin.

 

 

 

1206 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*