La spital s-au schimbat doar stăpânii, obiceiurile au rămas aceleași/ Călărașiul riscă să devină singurul județ din țară, fără …spital județean

DSC_0638

Ministrul Sănătății, Florian Bodog a efectuat în cursul zilei de astăzi, la invitația senatorului PSD, Roxana Natalia Pațurcă, o vizită de lucru la Spitalul Județean Călărași. Eforturile senatoarei sunt lăudabile dar umbrite de deciziile cel puțin ciudate, luate de  președintele Consiliului Județean . La Călărași se schimbă managerii, directorii medicali și președinții consiliului de administrație, mai des decât fețele de masă de la restaurant. Și toți demisionează din motive…personale. Și fără preaviz….că la ei nu se aplică codul muncii.

Autoritățile și personalul, au depus toate eforturile pentru a da bine în ,,poză”. Curățenie lună, fețe zâmbitoare și multă…multă ipocrizie.  Vizita a debutat cu un mic incident, ministrul a rămas preț de câteva secunde blocat în…lift.

Acesta a vizitat dezastruoasa și celebra secție de pediatrie, după care a declarat:”Nu mi-a plăcut faptul că avem copii care sunt spitalizați în astfel de condiții la Pediatrie. Pacienții și medicii au nevoie de condiții mai bune. Personalul este puțin la Secția Pediatrie. Am primit semnale diverse despre problemele de la Spitalul Călărași, de aceea am dorit să vizitez această secție”.

După această declarație care confirmă realitatea crudă din această secție(chiar dacă s-au făcut eforturi să arate bine la momentul vizitei), o echipă a unui post de televiziune național a avut curiozitatea să afle ce se întâmplă după plecarea acestuia. Surprinderea lor a fost de proporții. Uși încuiate la secții, mămicile au povestit cum copiii stau câte doi în pat, că aduc produse de igienă personală de acasă, că sunt tratați cu ignoranță de o parte a personalului medical. Aceste lucruri arată adevărata situație în care se află spitalul.

În conferința de presă susținută de ministrul Florian Bodog, acesta a fost supus unui tir de întrebări din partea reprezentanților presei.. Cea mai discutată problemă a fost cea a declasificării spitalului. La sfârșitul acestei luni, spitalul are mari șanse să fie declasificat. Astfel vom deveni singurul județ din România care nu va avea …..spital județean. Asta se datorează în mare parte amatorismului cu care sunt tratate problemele.

Contactat telefonic de Realitatea din Călărași, fostul manager al spitalului,  a comunicat că și-a dat demisia din motive personale dar a lăsat să se înțelegă că nu a acceptat să danseze pe melodiile cântate de noii …stăpâni.

De săptămâna viitoare vom prezenta cititorilor care sunt firmele care au încheiat în acest an contracte de prestări servicii cu SJU Călărași, legăturile cu stăpânii vremelnici , valoarea acestora și problemele juridice pe care le au administratorii acestora.

Felicităm senatorul PSD de Călărași, Roxana Natalia Pațurcă, care după doar trei luni de la preluarea mandatului a reușit să aducă la Călărași pe ministrul sănătății, pentru a încerca să mai salveze ce se mai poată salva, dar noi credem că ,,mortul de la groapă nu se mai întoarce”.

2132 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*