Ați desființat chioșcul din spital și ne obligați să mâncăm pâine mucegăită și lături/Cine răspunde în cazul în care un pacient este victima unui accident de circulație în momentul deplasarii către magazin sau farmacie?

pâine

După ce a preluat conducerea Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță și-a asumat rezolvarea celei mai importante probleme cu care se confruntă locuitorii județului – reorganizarea spitalului. Suntem siguri că în acel moment habar nu avea în ce se băga. Lipsa medicilor specialiști, lipsa dotărilor și managementul dezastruos au condus la inevitabila situație în care spitalul trebuia declasificat.

În ultimele trei zile am avut șansa (neșansa) să experimentez pe pielea mea, realitatea crudă din spitalul județean de urgență Călărași .

 Plusuri:

-Amabilitatea și respectul medicilor și a personalului medical pentru pacient

-Profesionalismul firmei care se ocupă de serviciile de curățenie

-Existența medicamentelor și a materialelor sterile

pâine2

Minusuri:

-pâine veche și mucegăită

-mâncare necomestibilă

-apa nepotabilă cu gust de clor

-lipsa unui magazin/chioșc sau farmacie în incinta spitalului

 

În concepția fostului manager, prioritatea nr. 1  a fost desființarea chioșcului din interiorul spitalului, fără a face un studiu de impact a aplicării acestei decizii. Suntem de acord că funcționarea acestuia nu era tocmai legală, dar cel mai ușor lucru în România este să distrugi fără să pui altceva în loc. Acum, pacienții internați trebuie să părăsească spitalul, să traverseze o stradă, expunându-se la pericolul de a fi accidentați pentru a putea cumpăra apă, cafea, dulciuri sau produse de igienă corporală. Cu aceeași problemă se confruntă și personalul angajat al spitalului. În plus farmacia aplasată tot în afara spitalului nu are program de funcționare în zilele de sâmbătă și duminică. Cei care suferă de alte afecțiuni decât cele pentru care au fost internați și au nevoie de medicamente trebuie să parcurgă kilomentri pentru a putea achiziționa aceste medicamente.

Domnule manager, domnule director medical, domnule președinte Iliuță, cine răspunde în cazul în care un pacient este victima unui accident de circulație în momentul deplasarii către magazin sau farmacie? Este așa de greu să scoateți la licitație concesionarea unor terenuri în curtea spitalului  pentru amplasarea unor spații comerciale ?

Poate pentru dumneavoastră nu este important, dar pentru sutele de amărâți care se târăsc zilnic 500 de metri, expunându-se riscului de accident rutier, este. Nu toți au însoțitor, nu toți au vizitatori, nu toți sunt deplasabili.

Dacă tot le dați pâine mucegăită și lături în loc de mâncare, oferiți-le posibilitatea să-și cumpere cele necesare.

Bârfă:

– Directorul medical nu este agreat de personalul medical. Motivele sunt exprimarea vulgară și lipsa de respect pentru colegi. Rezultatul : încă doi medici, dintre care un șef de secție și-au depus demisiile.

 

2693 vizualizari in total 1 vizualizari azi


1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Cât costă lăturile servite drept hrană, pentru pacienții SJU Călărași?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*