Alergiile de primăvară la copii: cauze, măsuri preventive şi remedii!
Odată cu sosirea primăverii, printre copii se instalează anumite stări precum nas înfundat, tuse şi ochi înlăcrimaţi, spre disperarea mămicilor care nu ştiu cum să mai facă astfel încât să-şi ţină puii cât mai departe de simptomele menţionate anterior.
Pentru mămicile fără experienţă, care încă nu cunosc cauzele acestor stări specifice perioadei lunilor martie-mai, în cele ce urmează, vor fi discutate, în detaliu, cele mai importante trăsături ale alergiilor de primăvară, căci despre asta este vorba mai exact.
Pe scurt, alergiile de primăvară sunt cele care se manifestă prin reacţii care pot fi recunoscute uşor: strănut, tuse, ochi înlăcrimaţi, mâncărimi ale pielii, dureri de cap, dar şi senzaţie de sufocare, extrem de neplăcute atât pentru copii, cât şi pentru mămici. Alergiile, de cele mai multe ori ereditare, apar atunci când sistemul imunitar al micuţilor reacţionează în faţa unor substanţe prezente în atmosferă printre care şi polenul florilor, principalul vinovat în aceste situaţii atât de neplăcute.
Aşadar, dragi mămici, dacă vă doriţi să vă feriţi micuţii de alergii, aruncaţi o privire pe sfaturile de mai jos şi ţineţi cont de ele, astfel încât să fiţi pregătite corespunzător primăvara aceasta. Nu le neglijaţi, întrucât pot duce la complicaţii şi infecţii destul de grave.
Iată cum puteţi preveni alergiile copiilor voştri!
Odată cu instalarea sezonului cald, măsurile de prevenire în cazul alergiilor devin absolut necesare. Aşadar, mai jos, aveţi cele mai utile metode pe care să le luaţi în calcul, cu scopul de a preîntâmpina disconfortul produs de alergiile atât de frecvente mai ales printre copii:
-
În perioada lunilor martie-mai, încercaţi să limitaţi, cât de mult puteţi, timpul petrecut în afara casei. Deşi în mod normal acest lucru ar afecta programul micuţilor obişnuiţi să se joace cu alţi copii în parc, totuşi, puteţi propune jocuri distractive şi în casă ori să ieşiti la plimbare cu maşina. Achiziţionaţi un scaun auto pentru maşină şi ieşiţi împreună, arătaţi-le micuţilor locurile interesante din oraş şi faceţi ca această activitate să fie o plăcere. Daca încă nu aţi făcut cunoştinţă cu scaunele auto pentru copii, aruncaţi o privire pe propunerilor celor de la BabyNeeds.ro/SCAUNE-AUTO, căci, cu siguranţă, veţi găsi cel puţin un model pe placul vostru.
-
Deşi este indicat ca geamul să fie deschis tocmai pentru ca încăperea în care doarme copilul să fie tot timpul aerisită, încercaţi ca, măcar pe perioada primăverii, sa evitaţi acest lucru, cel puţin când micuţul e în cameră. Puteţi deschide geamul atunci când se joacă într-o altă încapere astfel încât să fie ţinut cât mai departe de polenul prezent din abundenţă în atmosferă. Un pont util: ţineţi cont de faptul că cea mai mare concentraţie de polen în aer este dimineaţa, aşa că închideţi uşile şi ferestrele casei în special în aceste momente.
-
Asiguraţi-vă că micuţii voştri fac baie în fiecare seară. Trebuie să conştientizaţi faptul că, dacă se vor culca fără să se spele, există posibilitatea ca polenul să ajungă pe suprafaţa lenjeriei de pat şi astfel să ia contact rapid cu pielea. Cu siguranţă, nu vă doriţi ca a doua zi să observaţi pete de roşeaţă, tuse şi alte reacţii specifice alergiilor. Totuşi, este necesar să aveţi în vedere şi materialul din care este confecţionată lenjeria de pat. Pe lângă faptul că trebuie să fie impecabilă în ceea ce priveşte curăţenia, lenjeria trebuie să fie confecţionată dintr-o ţesătură din pânză albă, pentru a da senzaţia de aerisire şi, nu în ultimul rând, de curăţenie. Optaţi pentru materiale precum cele obţinute din fibre de bumbac, de mătase sau cânepă.
-
Este foarte important să ţineţi cont de faptul că oricând se pot prinde de haine praful şi polenul care cauzează alergiile de primăvară. De aceea, fiţi mămici responsabile şi evitaţi sa uscaţi afară rufele abia scoase din maşina de spălat. Optaţi pentru un uscător de rufe pentru interior, astfel încât să ţineţi cât mai departe factorii declanşatori ai alergiilor.
-
Instalaţi cât mai repede un purificator de aer sau un aer condiţionat în casă, căci par a fi extrem de utile, mai ales în această perioadă. În plus, reprezintă o investiţie inteligentă întrucât le veţi porni şi atunci când se vor înregistra temperaturi ridicate vara.
Iată 5 trucuri inedite pe care să le aplicaţi, cu încredere, pe toată perioada următoare. Totuşi, nu neglijaţi nici importanţa sfaturilor venite din partea medicilor alergologi, întrucât vă pot oferi informaţii extrem de utile când vine vorba de modul în care trebuie să trataţi aceste alergii. Reţineţi un aspect esenţial: alergiile netratate pot provoca complicaţii mai mari, infecţii, astm, tulburări de somn sau chiar depresii.
Lasă un răspuns